Het komt nogal eens voor dat je niet meer zoveel rijdt en het voertuig dus amper gebruikt. Het kan dan een goed idee zijn om het kenteken te schorsen. Het grootste voordeel van het kenteken schorsen is namelijk dat je hem dan ook niet meer APK hoeft te laten keuren. Deze jaarlijkse keuring waarbij je vaak veel geld kwijt bent, geldt dan niet meer. Het kenteken schorsen moet je overigens wel alleen doen als je de auto ook echt niet meer gebruikt. Nadat je het kenteken hebt geschorst mag je namelijk niet meer in die auto rijden. Als je dat vervolgens toch wel doet, dan kan je worden aangehouden en een fikse boete krijgen. Naast de APK-keuring zijn er nog meer voordelen aan het kenteken schorsen, bijvoorbeeld dat je geen wegenbelasting meer hoeft af te dragen. Dit is een bedrag dat je normaal iedere maand moet betalen, maar bij een schorsing vervalt dit dus.

Kenteken schorsen voor de verzekering

Je kunt na het kenteken schorsen er ook voor kiezen om de auto uit de verzekering te halen. Dat scheelt je een hoop geld, al zijn er ook mensen die de auto wel in de verzekering laten. Dat is een keuze die je zelf moet maken.

Hoe moet ik mijn kenteken schorsen?

Een kenteken schorsen is daarnaast ook nog eens heel makkelijk. Je hoeft alleen maar een bezoekje te brengen aan het postkantoor in de plaats waar je woont. Die kunnen vervolgens, na het invullen van de nodige gegevens, het kenteken schorsen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om het kenteken te schorsen via de site van de RDW. Je hoeft dan niet eens je huis te verlaten om het kenteken schorsen in werking te zetten. De schorsing duurt een jaar en daarna is het mogelijk om die periode te verlengen. Aan het kenteken schorsen zitten overigens wel kosten verbonden, die afhankelijk zijn van het voertuig dat je tot je beschikking hebt. Het komt daarnaast vaak voor dat je net hebt gekozen om het kenteken te schorsen en dan toch de auto weer nodig hebt. Het opheffen van de schorsing is gratis en er zitten verder geen voorwaarden aan. Het kenteken schorsen kent dus een vrij gemakkelijke procedure, waardoor het zeker aantrekkelijk is als je geen of bijna geen gebruik meer maakt van je voertuig. Een hoop kosten vervallen bij het kenteken schorsen. Het enige en grootste nadeel, dat je niet meer mag rijden, is niet echt een nadeel te noemen, omdat je daar zelf voor gekozen hebt nadat je de auto niet meer gebruikt.

Wil je meer info, kijk dan volgend filmpje op youtube!