background
inner

DOE HIER DE KENTEKEN CHECK EN KOM ACHTER ALLE RELEVANTE INFORMATIE

Het schaderapport toont:

  • Algemene informatie
  • Tellerhistorie
  • Maten en gewicht
  • KM-stand bij schademelding

Vul het kenteken in en laad het rapport met alle gegevens van de auto waar je meer informatie over wenst. Het rapport in pdf-formaat is gemakkelijk op te slaan en af te drukken.

Wil je meer te weten komen over een voertuig? Ontdek de mogelijkheden die onze website biedt om een kenteken check te laten uitvoeren. De historie van elke auto is eenvoudig online opvraagbaar en je kunt er allerlei problemen mee voorkomen. Data is gedetailleerd en direct afkomstig van de RDW. Hierdoor is informatie te allen tijde herleidbaar en dus betrouwbaar. Door een kenteken check uit te voeren weet je wat je ‘in huis haalt’ en voorkom je een mogelijke miskoop. Wat zijn nog meer goede redenen om een kenteken check uit te voeren, welke informatie krijg je en welke voordelen levert dit jou op?

Waarom een kenteken check?

Het doen van een kentekencheck is om meerdere redenen interessant. Je ontvangt relevante informatie over de auto die je op het oog hebt. Dit is handig bij de aankoop van een tweedehands voertuig. De informatie die je krijgt, vertelt van alles over het voertuig. De gratis informatie die je krijgt na het invullen van het kenteken op de website van de RDW vertelt je jammer genoeg niet alles. Dit is wel zo met de informatie die onze site beschikbaar stelt. Met de voertuiggegevens weet je bijvoorbeeld ook wat je kwijt bent aan wegenbelasting, krijg je inzicht in het schadeverloop en hoe de APK-historie is. Dit wordt allemaal inzichtelijk als je een kenteken check laat uitvoeren. Dit doe je gemakkelijk online en de benodigde informatie is binnen enkele ogenblikken beschikbaar. Kortom: een kenteken check is een slimme keuze.

Relevante data bij aankoop auto

Je koopt niet elke dag een andere auto. Een voertuig is kostbaar en je gaat zorgvuldig om met geld dat je uitgeeft. Daarom is een kentekencheck een goede beslissing wil je een miskoop voorkomen. Het is logisch dat je een aankoop doet waar je helemaal achterstaat. Aan de hand van informatie die je krijgt, bepaal jij of je de auto wel of niet koopt. Data uit het rapport van de RDW is actueel en daarmee 100 procent betrouwbaar. Belangrijke wijzigingen worden direct doorgevoerd, denk bijvoorbeeld aan een APK-controle of wisseling van een eigenaar. De RDW houdt data actueel en dit is altijd in jouw voordeel. Zo weet je wat je aanschaft en is een kat in de zak kopen succesvol te voorkomen. Heb je een andere auto op het oog? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor de kentekencheck op onze site.

Wat maakt een kentekencheck inzichtelijk?

Wat maakt een kenteken check nu eigenlijk inzichtelijk en wat kom je te weten over een auto die je op het oog hebt? Middels een online check kom je meer te weten over de kilometerstand van een voertuig, maar ook of het auto gestolen is. Dit gaat bijvoorbeeld op als je een auto via Marktplaats.nl koopt. Mocht een voertuig gestolen zijn, dan wordt dit duidelijk nadat je het kenteken hebt ingevoerd via onze site. Verder krijg je onder andere inzage in de hoeveelheid schades, de hoogte van de schadebedragen, maar ook in de eigenarenhistorie en de RDW-keuringen. Het rapport checkt een voertuig op meer dan 100 punten en dus heb je altijd veel informatie tot je beschikking. Het is altijd prettig om een bedrag te betalen voor de auto wat hij ook daadwerkelijk waard is. Met een kentekencheck rapport van de RDW is dit probleemloos en snel online te realiseren. Laat je daarom niet mishandelen door een particuliere eigenaar of een garage en koop een auto voor een eerlijk en schappelijk bedrag.

Welke voordelen levert een kenteken check op?

Het doen van een kenteken check via onze site levert je diverse voordelen op. Wat maakt nu dat je kiest voor een online check van het voertuig?

 

  • Dankzij een kentekencheck kan je de eigenarenhistorie achterhalen. Op die manier zie je hoeveel eigenaren het voertuig in het verleden heeft gehad.
  • Het rapport maakt ook de kilometerstand inzichtelijk. Zo word je niet misleid en kom je er snel genoeg achter of er met de kilometerteller is geknoeid.
  • Het kentekencheck rapport maakt ook inzichtelijk wat de kosten zijn van het voertuig dat je koopt. Denk bijvoorbeeld aan de wegenbelasting, maar ook kosten die je maakt voor het onderhouden van de auto.
  • Je komt met een rapport te weten wat de dagwaarde van de auto is waardoor snel duidelijk wordt of een verkoper een te hoge prijs vraagt voor de auto.
  • Verder krijg je met een kenteken check alle relevante informatie over het aan te schaffen voertuig. Het bouwjaar en model van de auto, maar ook of de auto wacht op keuring, WOK-meldingen en wat je kwijt bent aan brandstof.
  • Informatie uit het rapport is tegen een klein bedrag te downloaden. Aarzel daarom niet, maar kom nu nog in actie en voer een online check uit op onze site.

Doe online een kentekencheck

Wil jij jezelf onnodige kosten besparen en ga je voor zorgvuldigheid en betrouwbaarheid bij de aanschaf van een auto? Dan zit je bij onze website helemaal goed. We ondersteunen jou in je zoektocht naar een auto die past binnen je budget en waar je geen onverwachte kosten aan hebt. Daarbij maken we het je gemakkelijk door slim gebruik te maken van onze tool. Vul het kenteken in op onze site en zie direct of je een voertuig koopt waar je langere tijd plezier aan beleeft. Of ga dankzij onze ‘keuring’ op zoek naar een auto die wel eerlijk wordt aangeboden.

Bereken de actuele waarde van een auto via een kenteken check

Een kenteken check van een auto helpt je om een gedegen beslissing te maken als je op zoek bent naar een ander voertuig. Je wilt niet teveel geld neerleggen voor een tweedehands auto. Middels een check kenteken weet je hoeveel de auto waard is die je op het oog hebt en bespaar je jezelf flink wat ellende. Doe daarom een kentekencheck en maak het jezelf gemakkelijk in je zoektocht naar een auto die zijn geld daadwerkelijk waard is.

Check kenteken: controleer het schadeverleden, keuringen en kilometerstand

Naast algemene informatie over een auto is er bij een kenteken check tevens gedetailleerde data beschikbaar over een voertuig. De RDW heeft namelijk veel informatie beschikbaar over alle auto’s die in Nederland op de weg rijden. Naast een stukje schadehistorie is er bijvoorbeeld ook informatie beschikbaar over bijvoorbeeld apk-keuringen en de kilometerstand van de auto. De informatie wordt voortdurend aangevuld zodat je dankzij een check kenteken nooit zomaar verrast wordt.

Doe een online kentekencheck

Bij de aankoop van een tweedehands auto weet je nooit exact hoe het verleden van het voertuig is geweest, tenzij je een kentekencheck uitvoert via onze site. Dankzij een check van het kenteken krijg je interessante data tot je beschikking. Zo kan de beschikbare informatie het verhaal van een verkoper onderstrepen of juist tenietdoen. Een online kentekencheck helpt je daarom bij het maken van een gedegen beslissing of die ene auto daadwerkelijk je geld waard is.

Kentekencheck rapport

Als je op de knop “Bekijk voorbeeld” klikt dan krijg je een kenteken check rapport te zien. Wil je het rapport downloaden dan kan dat natuurlijk ook!

Bekijk voorbeeld

Overzicht informatie kenteken check rapport

Download het kenteken check rapport zodat u precies kunt zien welke onderdelen er in het rapport zichtbaar zijn.

Het rapport dat je downloadt bevat de onderstaande informatie:

Algemene informatie
Dit is informatie over het merk, type, variant, kleur en uitvoering van de auto. Ook geeft het informatie over de handelsbenaming, het goedkeuringsnummer, de plaats van het chassisnummer en de tankinhoud.
Gestolen voertuig controle
De datum waarop het voertuig gestolen is, de plaats delict en het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden.
Prestaties
Het vermogen van het voertuig, 0-100km/u en topsnelheid.
Maandelijkse kosten
Onderhoud van de auto, wegenbelasting, verzekering, soort brandstof en banden.
APK en historie
Vervaldatum APK, maar ook de datum eerste toelating, laatste tenaamstelling en eerste afgifte in Nederland.
APK afkeurpunten
Resultaten AKP, type afkeurpunt(en) en de afkeurdatum.
Motor en milieu
Vermogen, koppel, verbruik motor in de stad en snelweg, verbruik gecombineerd, CO2-uitstoot, het zuinigheidslabel, milieu-classificatie, geluid stationair en geluid rijdend.
Bandenmaten
Dit zijn de maten van banden zoals origineel geleverd: voor én achter.
Wegenbelasting
De motorrijtuigenbelasting per provincie en indien mogelijk: zakelijke en particuliere tarieven.
Schadehistorie Check
Datum van de schademelding, kilometerstand, het schadebedrag en de positie van de desbetreffende schade.
Advertentie geschiedenis
Advertentiedatum, bronvermelding, foto’s van het voertuig en de vraagprijs.
Maten en gewichten
voertuiglengte, maar ook de breedte en hoogte. Verder ook informatie over de wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhanger geremd en laadruimte inhoud.
Eigenarenhistorie
Registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier en aantal dagen eigenaar.
Onderstel
Wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter en draaicirkel.
Tellerhistorie check
RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle en NAP check.
Waarderapport
Aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde en catalogusprijs.
Overige informatie
Uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carrosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening en tankinhoud.

Download voorbeeld