In Europa is de APK (Algemene Periodieke Keuring) wettelijk verplicht. Dit om de verkeersveiligheid en het milieu te bevorderen en te beschermen. Wanneer uw voertuig gekeurd moet worden kunt u dit doen bij een RDW erkend APK-bedrijf.

Hoe gaat een APK keuring in zijn werk?

Voordat uw APK vervaldatum aangebroken is moet u een afspraak maken bij een RDW erkend APK-bedrijf. Het bedrijf zal een APK check uitvoeren waarna u een APK keuringsrapport krijgt. De prijs voor een APK keuring is geen vaste prijs en is per bedrijf verschillend.

APK Check – Hoe weet ik wanneer mijn APK vervaldatum is?

U kunt door het kenteken van het voertuig hieronder in te voeren een APK check door ons laten uitvoeren. Wij zullen dan alle gegevens die bij ons bekend zijn van uw voertuig laten zien inclusief de APK vervaldatum.

Uitstellen van uw APK keuring

U kunt uw voertuig niet op tijd laten keuren en wilt uitstel aanvragen? Dat is mogelijk! Het kan altijd voorkomen dat u uw voertuig niet op tijd APK-goedgekeurd kunt krijgen omdat u in het buitenland bent, en niet op tijd terug kunt zijn of heeft u de auto al laten keuren maar moeten er (verschillende) reparaties uitgevoerd worden voordat u weer een keuring kunt laten doen. In dat geval zou u uitstel van de APK check kunnen aanvragen.

Klik hier voor meer informatie over het uitstellen van uw APK keuring.

Wees op tijd met het uitstellen van uw APK keuring anders kunt u rekenen op een boete van het RDW.

APK Keuringsrapport

Nadat uw voertuig een APK check gehad heeft ontvangt u ten alle tijden een keuringsrapport (ook wanneer het voertuig afgekeurd is). Op dit keuringsrapport staan de reparatie-, afkeur- en adviespunten. Adviespunten zijn aandachtspunten van uw voertuig die binnenkort gerepareerd/vervangen moeten worden. Wanneer het voertuig goedgekeurd is dan is het keuringsrapport geldig tot de APK vervaldatum.