background
inner

RDW Online Voertuig informatie (OVI)

Wil je een Online Voertuig Informatie check of kortgezegd OVI check doen? Op deze site kun je door het kenteken in te vullen dit doen!
Het rapport maakt het volgende inzichtelijk:
Het RDW OVI rapport toont:

  • Motor en milieu informatie
  • Bandenmaten
  • Maandelijkse kosten

Hoe werkt het?
Vul links het kenteken in en laad het RDW OVI rapport met alle gegevens van de auto waar je meer informatie over wilt hebben. Het rapport dat gegenereerd wordt is overzichtelijk en bevat zeer veel informatie.

Sta je op het punt een andere auto te kopen en wil je hiervoor de wegenbelasting natrekken óf wil je om een andere reden een kenteken check uitvoeren? Met een RDW OVI kenteken check op onze site krijg je alle relevante informatie over het voertuig dat je wilt natrekken. Het is geheel kosteloos en bovendien 100 procent betrouwbaar. Alle informatie over een voertuig is namelijk rechtstreeks afkomstig van de Rijksdienst Wegverkeer. Eventuele wijzigingen zoals een verlopen APK of het overschrijven van een auto zijn direct zichtbaar.

Wil je er zeker van zijn dat je geen gestolen voertuig koopt of wil je gewoon meer informatie over de auto die je op het oog hebt? Een gedetailleerde kenteken check RDW laten uitvoeren is altijd een slimme keuze. Naast gratis informatie is er ook informatie beschikbaar over het verleden van de auto. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid vorige eigenaren, maar ook de NAP kilometerstand en het schadeverloop van de auto. Op die manier kan je beter inschatten wat de juiste prijs is voor de auto en of zowel de auto als verkoper betrouwbaar zijn.

Gratis kenteken check

Een RDW kenteken check is altijd aan te raden bij de aankoop van een andere auto. Dankzij een check krijg je waardevolle informatie die je meer vertelt over het te kopen voertuig. Informatie die gratis beschikbaar is en bovendien afkomstig van een betrouwbare bron, namelijk de RDW. Een dergelijke check is geen garantie voor een succesvolle aankoop, daarom kan je voor meer zekerheid ook de keuze maken om de historie van het voertuig na te trekken. Op die manier wordt snel inzichtelijk hoe het schadeverloop is geweest en hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad.

Het uitvoeren van een kentekencheck kan je flink wat ellende besparen. Een auto koop je namelijk om er zorgeloos in te rijden en niet om extra kosten te maken, nietwaar? Data uit het rapport is 100 procent actueel en dus weet je altijd waar je aan toe bent. Dit maakt je sterk in je onderhandelingspositie en helpt je een miskoop voorkomen. Ontdek direct wat de status is van het voertuig dat jij voor ogen hebt en maak vervolgens een beslissing om de auto wel of niet te kopen.

Voertuiggegevens opvragen via de RDW OVI

Wil jij meer weten over het kopen en keuren van een auto en heb je hiervoor relevante voertuiggegevens nodig? Bereken de waarde van je huidige of te kopen voertuig door het kenteken in te voeren via de RDW OVI. Via een kenteken check ontvang je alle benodigde informatie waar je naar op zoek bent. Zo weet je wat de waarde is van het voertuig en kan je er zelfs achter komen wat het verleden van de auto is.
Naast gratis informatie is er namelijk een rapport met aanvullende informatie beschikbaar. Tegen een kleine vergoeding is dit rapport te downloaden. Het is 100 procent betrouwbaar, want gegevens zijn afkomstig van de RDW. Data is volledig geactualiseerd en daarom krijg je niet met plotselinge kosten te maken. Op die manier krijg je een compleet beeld van de auto die je op het oog hebt en voorkom je dat je straks met de handen in het haar zit.

Wat is het nut van een kenteken check?

De RDW beschikt over alle informatie van Nederlandse motorrijtuigen. Gegevens van zowel voertuigen als eigenaren staan geregistreerd in een database. Informatie uit deze datebase is beschikbaar voor autokopers en kan je op onze site downloaden. Zo kan je bijvoorbeeld lezen over de technische specificaties van een auto, maar ook of het voertuig gestolen is en wanneer de APK vervalt.

De kenteken check van de RDW geeft slechts basisinformatie. Het is echter ook mogelijk om gedetailleerd informatie op te vragen. Hiermee creëer je voor jezelf een veilige basis om gecontroleerd een auto te kopen. De standaard kenteken check van de RDW is leuk, maar met onze informatie kan je veel meer. Want door bijvoorbeeld inzicht te krijgen in het schadeverleden kan je gemakkelijker berekenen wat de auto waard is. Bovendien voorkom je hiermee dat je een auto koopt die al snel allerlei extra kosten met zich meebrengt.

Koop zorgvuldig een auto dankzij een kenteken check

Wil je zekerheid bij het kopen van een ander voertuig en houd je niet van verrassingen? Voorkom de aanschaf van een auto die je alleen maar geld kost door het uitvoeren van een kenteken check via onze site. Met een RDW OVI krijg je een schat aan informatie waarmee je een miskoop uit de weg gaat. Voor zekerheid en inzicht doe je er goed aan om het gedetailleerde rapport via onze website te downloaden. Zorgeloos een auto kopen is nooit helemaal mogelijk, maar door historische gegevens op te vragen ga je veel problemen uit de weg!

Gratis informatie opvragen via OVI RDW

Is je huidige auto toe aan vervanging en ben je daarom op zoek naar een ander voertuig? Ook een tweedehands voertuig is veelal niet goedkoop en daarom voer je graag een online check uit om na te gaan wat de status van een auto is. Wij bieden je gedetailleerde over de daadwerkelijk waarde van een auto via een OVI RDW check. Een kenteken check is gratis en geeft relevante informatie over het voertuig dat je wilt kopen. Daarnaast is er ook tegen betaling informatie verkrijgbaar over bijvoorbeeld de kilometerstand en de eventuele schadehistorie.

Krijg gedetailleerde informatie via het kenteken

In je zoektocht naar een auto is niet altijd duidelijk wat er mee is gebeurd en of er bijvoorbeeld schades zijn voorgevallen. Vaak is dit wel het geval, maar hier heb je niet altijd zicht op. Gelukkig breng je daar dankzij onze site verandering in. Vul het kenteken in op de website en krijg gedetailleerde informatie over het voertuig dat je op het oog hebt. In een OVR RDW rapport is ook van alles terug te lezen over de technische specificaties van een voertuig. Op die manier weet je bijvoorbeeld wat het vermogen is van de auto en wat je kwijt bent aan wegenbelasting.

Vraag nu voertuiginformatie op via RDW OVI

Hoe prettig is het om een auto te kopen die geen mankementen vertoont? Je zit niet te wachten op een kapot voertuig kort nadat je een auto hebt aangeschaft, integendeel! Je koopt een auto om er plezier aan te beleven en dus doe je er goed aan een RDW OVI check uit te voeren via onze site. Wij maken het je gemakkelijk om erachter te komen wat de waarde en status van een auto is. Hiervoor vul je het kenteken in op de website en je krijgt direct de benodigde informatie van een RDW OVI rapport tot je beschikking.

Bekijk hier het RDW OVI (Online Voertuigen Informatie) rapport

Klik op de knop “Bekijk voorbeeld” dan zie je een voorbeeld van een OVI RDW rapport. Het rapport downloaden behoort natuurlijk ook tot de opties.

Bekijk voorbeeld

RDW OVI rapport overzicht

Het gedownloade rapport bevat de onderstaande uitgebreide informatie:

Algemene informatie
Dit is informatie over het merk, type, variant, kleur en uitvoering van de auto. Ook geeft het informatie over de handelsbenaming, het goedkeuringsnummer, de plaats van het chassisnummer en de tankinhoud.
Gestolen voertuig controle
De datum waarop het voertuig gestolen is, de plaats delict en het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden.
Prestaties
Het vermogen van het voertuig, 0-100km/u en topsnelheid.
Maandelijkse kosten
Onderhoud van de auto, wegenbelasting, verzekering, soort brandstof en banden.
APK en historie
Vervaldatum APK, maar ook de datum eerste toelating, laatste tenaamstelling en eerste afgifte in Nederland.
APK afkeurpunten
Resultaten AKP, type afkeurpunt(en) en de afkeurdatum.
Motor en milieu
Vermogen, koppel, verbruik motor in de stad en snelweg, verbruik gecombineerd, CO2-uitstoot, het zuinigheidslabel, milieu-classificatie, geluid stationair en geluid rijdend.
Bandenmaten
Dit zijn de maten van banden zoals origineel geleverd: voor én achter.
Wegenbelasting
De motorrijtuigenbelasting per provincie en indien mogelijk: zakelijke en particuliere tarieven.
Schadehistorie Check
Datum van de schademelding, kilometerstand, het schadebedrag en de positie van de desbetreffende schade.
Advertentie geschiedenis
Advertentiedatum, bronvermelding, foto’s van het voertuig en de vraagprijs.
Maten en gewichten
voertuiglengte, maar ook de breedte en hoogte. Verder ook informatie over de wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhanger geremd en laadruimte inhoud.
Eigenarenhistorie
Registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier en aantal dagen eigenaar.
Onderstel
Wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter en draaicirkel.
Tellerhistorie check
RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle en NAP check.
Waarderapport
Aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde en catalogusprijs.
Overige informatie
Uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carrosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening en tankinhoud.

Download voorbeeld