Het bepalen van een verkoopprijs voor uw auto is vaak niet makkelijk, de voornaamste reden hiervoor is dat u niet precies weet wat uw auto nog eigenlijk waard is. Natuurlijk is de waarde van een voertuig nooit exact te bepalen, echter zijn er toch wel heel wat richtlijnen beschikbaar voor het bepalen van o.a. de autowaarde. De uiteindelijke autowaarde kan een bijzonder goede richtlijn zijn voor het samenstellen van een verkoopprijs van uw voertuig. Natuurlijk is het ook interessant om de autowaarde te berekenen op het moment dat u van plan bent om een voertuig te gaan kopen, u kunt daarmee namelijk zien of de vraagprijs van de verkoper niet te hoog is. Natuurlijk zijn er geen garanties dat u de autowaarde ook daadwerkelijk ontvangt bij de verkoop, er spelen ook nog heel wat andere factoren mee die de uiteindelijk verkoopprijs bepalen. Enkele factoren die ook een grote rol spelen bij het verkopen van uw auto is de economische tijd waarin u het voertuig probeert te kopen en de manier waarop u het voertuig presenteert.

Autowaarde berekenen

Op onze website kunt u geheel gratis de waarde van uw auto berekenen. Om de autowaarde te kunnen berekenen dient u wel uw kenteken in te voeren, zo kunnen wij namelijk direct de voertuiggegevens bij het RDW opvragen. Het is ook mogelijk om een berekening uit te voeren zonder kenteken, echter dient u dan wel zelf handmatig gegevens als het merk van uw voertuig, het model, soort brandstof en het bouwjaar in te voeren. Let er wel op dat de autowaarde die u bij ons berekent altijd enkel en alleen een richtlijn is, natuurlijk speelt de huidige staat van het voertuig ook een grote rol bij een eventuele verkoop.

Gratis autowaarde berekenen

Op het moment dat u de autowaarde bij een dealer opvraagt, dan krijgt u over het algemeen een te laag bedrag te horen. De dealer is namelijk vaak ook meteen de persoon waaraan u het voertuig verkoopt, de dealer wilt uiteindelijk tenslotte ook zo weinig mogelijk betalen voor het opkopen van uw auto. Wij van RDW-kenteken.nl garanderen u een onafhankelijke waarde-inschatting van uw auto, die gebaseerd is op de kilometerstand, bouwjaar, staat van onderhoud en actuele marktgegevens. Bij ons weet u dus zeker dat u altijd te maken hebt met de eerlijke waarde van uw auto. Het berekenen van uw autowaarde is volledig gratis, bereken daarom direct de waarde van uw auto!