background
inner

Gratis dagwaarde check

Wil je uitgebreide gratis informatie over een auto weten? Hier kom je achter door het gratis rapport in te vullen via onze website. Het rapport maakt het volgende inzichtelijk:
Het dagwaarderapport toont:

  • Nieuwprijs
  • Energielabel
  • Vermogen
  • APK verloopdatum

Hoe werkt het?
Vul links het kenteken in en laad het rapport met alle gegevens van de auto waar je meer informatie over wenst. Het rapport in pdf-formaat is gemakkelijk op te slaan en af te drukken. Het toont gratis wachten op keuren (WOK) meldingen.

Met een kenteken kan je vrijwel alle voertuiggegevens van het RDW ophalen. Deze gegevens zijn online in te zien via onze gratis rdw kenteken check. Voer hieronder een kenteken in en klik op check!

RDW gratis kenteken check

Via onze gratis kenteken check kan je alle voertuig gegevens inzien die bij het RDW bekend zijn. Alle getoonde informatie worden door het RDW bijgehouden. Via deze pagina kan je de waarde, het verbruik, specificaties en veel meer informatie vinden van elke in Nederland geregistreerde auto. Deze informatie is altijd actueel omdat deze rechtstreeks wordt opgehaald uit de database van het RDW. Eventuele wijzigingen en APK informatie is hierdoor altijd direct zichtbaar.

Omdat het RDW niet over alle informatie beschikt kan een RDW kentekencheck zaken als actuele kilometerstand, schadeverleden en aantal vorige eigenaren niet tonen. Hiervoor bieden wij een aanvullende oplossing aan. Je kan via ons, na het uitvoeren van de gratis kenteken check RDW, ook alle informatie over het autoverleden van een auto opvragen. Hiervoor is eveneens enkel het kenteken van het voertuig nodig. Je krijgt vervolgens een  uittreksel die wel al deze aanvullende informatie bevat.

Zoeken op kenteken?

Zie je een mooie auto voorbij rijden en wil je er meer over te weten komen? Of ben je van plan een nieuwe auto aan te schaffen en wil je het verbruik weten? De gratis kenteken check biedt heel wat informatie die in deze gevallen van pas kan komen. Zo kan je bij het aanschaffen van een tweedehands auto te weten komen of de gegevens overeenkomen met de gegevens die de verkoper jou geeft en kom je niet bedrogen uit. Via de kenteken check kan je verder ook achterhalen of het voertuig ooit in een ongeval betrokken was, wat de laatste kilometerstand is en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Zo kan je een beter idee krijgen van de waarde.

RDW Kenteken check: controleer verzekering

Een andere reden om de gratis RDW Kenteken check te doen op onze website is om te kijken of jouw voertuig als verzekerd geregistreerd staat. Indien dit niet het geval is, riskeer je een boete van € 396 van de RDW. Doe zo snel mogelijk de gratis RDW kenteken check, zodat je kan zien of dat jouw voertuig verzekerd is en je deze boete kan voorkomen!

Kenteken check om zeker te zijn van jouw voertuiggegevens

Een kenteken check RDW is niet alleen handig wanneer je een voertuig wilt aankopen. Ook als u een voertuig wilt verkopen kan je deze kentekencheck gebruiken. Je krijgt een duidelijk overzicht van alle gegevens en kan zo ook perfect zien wat geïnteresseerde kopers zien. Makkelijk als je een advertentie wil opstellen en sommige dingen of data vergeten bent. Wees bij het maken van de verkoopadvertentie ook altijd eerlijk over eventuele schade die het voertuig opgelopen heeft. Via de kenteken check is namelijk eenvoudig een uittreksel over de voertuiggeschiedenis op te vragen. Hierin staat precies aangegeven wanneer en waar het voertuig schade heeft opgelopen. En zeg nou zelf, eerlijkheid duurt altijd het langst!

Wil je een APK check doen van de vervaldatum? Of een energielabel auto opzoeken? Dan kan dat ook met de gratis kenteken check.

Doe de gratis kenteken check om risico’s te beperken

De gratis kenteken check kost maar een paar minuten. Neem dus geen risico’s, maar wees er zeker van dat je verstandige beslissingen neemt. Ook als je je auto verkoopt, zorg er dan voor dat de informatie die je geeft aan de koper overeenkomt met de informatie die in de databank staat opgeslagen over jouw voertuig. De kenteken check kan een hoop gedoe, geld- en tijdsverspilling voorkomen. Voer daarom nu gratis je kenteken in en check de voertuiggegevens.

Of je nou een tweedehands auto wilt kopen of verkopen, het is ten zeerste aan te raden om een RDW kentekencheck en uittreksel van de autogeschiedenis op te vragen. Als koper kan het je een boel meer zekerheid geven over de auto die je op het oog hebt. De zogenaamde “kat in de zak” komt immers nog al te vaak voor. Hoe mooi een auto er ook uitziet, met een schadeverleden kan deze toch al snel vele malen minder waard zijn dan je denkt. Vraag daarom, naast de standaard kentekencheck RDW ook altijd het autoverleden van de auto op. Dit kan je al met al een hoop ellende en uiteindelijk geld besparen.

Voor verkopers geldt precies het zelfde. Door het uitvoeren van een gratis RDW kenteken check, met daarbij een overzicht van het autoverleden, kan je het beste de actuele autowaarde inschatten. Daarnaast kan je kopers op de hoogte stellen van een eventueel schadeverleden en kan je eventuele juridische problemen voorkomen.

Gratis kenteken check ook juridisch belangrijk 

Het checken van de autohistorie is ook belangrijk in juridisch opzicht als je een auto koopt of verkoopt. Door de historie te checken kan er nagegaan worden of de auto een schade auto is. Zo is er wel eens een rechtszaak geweest over een koper die een auto had gekocht dat ‘total loss’ was verklaard. De verkoper had de koper hier niet over geïnformeerd, maar als de koper de historie van de auto had opgevraagd dan was hij bekend geweest met deze informatie. Het werd de koper door de Hoge Raad zwaar aangerekend dat hij geen auto check had gedaan, waardoor de koper geen recht had op schadevergoeding. Wel werd er een passende oplossing gevonden, omdat de verkoper in dit geval wel melding had moeten maken van de gebreken van de auto. Maar zo zie je maar weer wat een problemen het kan opleveren als je niet even simpel een kenteken check doet.

Let op: via onze website kan je, naast het uitvoeren van de gratis kenteken check RDW, ook het autoverleden van jouw occasion opvragen.

Gratis kenteken check & kilometerstanden

Een veel gemaakte denkfout die men vaak maakt, is dat men denkt dat je met de gratis kenteken check ook de kilometerstand van het voertuig op kunt vragen. Over deze informatie beschikt het RDW echter niet. Op onze site kan je, na het uitvoeren van de gratis RDW kentekencheck, deze informatie echter wel opvragen. Deze informatie wordt ook wel het autoverleden of autohistorie genoemd. Bij het opvragen van de autohistorie krijg je inzicht in het aantal vorige eigenaren, eventueel schadeverleden en de kilometerstand van het voertuig. Een must voor iedereen die een occasion op het oog heeft!  De kilometerstand kun je ook opvragen als de auto een Nationale Auto Pas (NAP) heeft. Bij het NAP kun je een rapport opvragen en deze geeft de logische of onlogische kilometerstand van de betreffende auto aan.

Gratis kenteken check voor waardevolle voertuiginformatie

Een gratis kenteken check is altijd handig als je op zoek bent naar een tweedehands auto. De RDW stelt gratis informatie ter beschikking met relevante informatie over de status van een voertuig. Toch laat een gratis kenteken check je niet alles zien en daarom is het ook een optie om tegen een klein bedrag meer data in te zien. Op die manier weet je zeker dat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan een auto die het aankoopbedrag niet waard is. Wij bieden je graag die mogelijkheid.

Krijg inzicht in belangrijke gegevens

Iedere gebruikte auto slijt en verliest waarde zodra hij de weg opgaat. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn waarom de auto in waarde afneemt, bijvoorbeeld schades of reparaties die zijn uitgevoerd. Hiervoor vul je het kenteken in op de site en wordt direct duidelijk hoe de ontwikkeling van de auto is geweest, inclusief het schadeverloop. Je kan een verkoper niet altijd blindelings vertrouwen en daarom is het van groot belang om dat de feiten worden onderstreept via een gratis kenteken check.

Doe online een gratis kenteken check

Wil je auto kopen waar je blij van wordt? Voer dan een gratis kenteken check uit via onze site en krijg informatie over technische specificaties, het vermogen van de motor, de topsnelheid, maar ook apk-keuringen en de eventuele schadehistorie. Niet alles is gratis in te zien, maar je betaalt slechts een nihil bedrag voor data die voor jouw beslissing relevant is. Maak het jezelf daarom gemakkelijk en ontvang tegen een kleine vergoeding een schat aan informatie over het desbetreffende tweedehands voertuig.

Gratis kenteken check voorbeeld rapport

Klik op “Bekijk voorbeeld” om het gratis voorbeeld rapport in te zien.

Bekijk voorbeeld

Gratis kenteken check rapport

Het rapport dat je downloadt maakt allerlei zaken inzichtelijk:

Algemene informatie
Dit is informatie over het merk, type, variant, kleur en uitvoering van de auto. Ook geeft het informatie over de handelsbenaming, het goedkeuringsnummer, de plaats van het chassisnummer en de tankinhoud.
Gestolen voertuig controle
De datum waarop het voertuig gestolen is, de plaats delict en het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden.
Prestaties
Het vermogen van het voertuig, 0-100km/u en topsnelheid.
Maandelijkse kosten
Onderhoud van de auto, wegenbelasting, verzekering, soort brandstof en banden.
APK en historie
Vervaldatum APK, maar ook de datum eerste toelating, laatste tenaamstelling en eerste afgifte in Nederland.
APK afkeurpunten
Resultaten AKP, type afkeurpunt(en) en de afkeurdatum.
Motor en milieu
Vermogen, koppel, verbruik motor in de stad en snelweg, verbruik gecombineerd, CO2-uitstoot, het zuinigheidslabel, milieu-classificatie, geluid stationair en geluid rijdend.
Bandenmaten
Dit zijn de maten van banden zoals origineel geleverd: voor én achter.
Wegenbelasting
De motorrijtuigenbelasting per provincie en indien mogelijk: zakelijke en particuliere tarieven.
Schadehistorie Check
Datum van de schademelding, kilometerstand, het schadebedrag en de positie van de desbetreffende schade.
Advertentie geschiedenis
Advertentiedatum, bronvermelding, foto’s van het voertuig en de vraagprijs.
Maten en gewichten
voertuiglengte, maar ook de breedte en hoogte. Verder ook informatie over de wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhanger geremd en laadruimte inhoud.
Eigenarenhistorie
Registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier en aantal dagen eigenaar.
Onderstel
Wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter en draaicirkel.
Tellerhistorie check
RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle en NAP check.
Waarderapport
Aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde en catalogusprijs.
Overige informatie
Uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carrosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening en tankinhoud.

Download voorbeeld