Autowaarde achterhalen? Het uitvoeren van een RDW kenteken check geeft je de mogelijkheid om betrouwbare voertuiggegevens direct uit de database van de RDW te halen. Enkele voertuiggegevens die je in ieder geval kan raadplegen door een RDW kenteken check uit te voeren, betreffen de aankoopwaarde en de dagwaarde van een auto. Wat deze gegevens precies inhouden, lees je in dit artikel.

Autowaarde achterhalen met RDW kenteken check 

Zoals de naam het al verklapt, geeft de aankoopwaarde van een auto meer informatie over de prijs die betaald is om een voertuig aan te schaffen. Is een voertuig aangeschaft voor de aankoopprijs van 7000 euro, dan is dit de aankoopwaarde van de auto. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zegt de aankoopwaarde van een auto eigenlijk niets over de waarde van een voertuig. De aankoopwaarde vertelt namelijk alleen iets over de waarde van de auto op het moment van aankopen en niet over de waarde van de auto op dit moment.

RDW kenteken check en dagwaarde auto

Wil je meer weten over de actuele waarde van een voertuig, dan moet je naar de dagwaarde van een auto kijken. De dagwaarde van een voertuig betreft de actuele waarde die een auto op dit moment heeft. Kortom: wil je een auto verkopen, dan zegt de dagwaarde van de auto wat je er op dit moment (ongeveer) voor moet krijgen. De dagwaarde van een auto wordt onder andere beïnvloed door de leeftijd van de auto, de staat van onderhoud van de auto en het aantal gereden kilometers. Zo is een auto minder waard als het voertuig ouder is, maar ook als het voertuig slecht onderhouden is, veel ongelukken heeft gehad of simpelweg veel kilometers heeft afgelegd.

Autowaarde achterhalen met een RDW kenteken check

Wil je de aankoopwaarde en de dagwaarde van een voertuig achterhalen, dan kun je een RDW kenteken check uitvoeren. Je vult simpelweg het kenteken in van het voertuig dat je wil controleren, verstuurt jouw aanvraag en wacht tot je de juiste informatie te zien krijgt. Het uitvoeren van een kenteken check om de aankoopwaarde en dagwaarde van een voertuig te achterhalen is zowel interessant bij het kopen als bij het verkopen van een auto en kan dus in diverse situaties gedaan worden.