Als u in Nederland een auto op uw naam hebt staan, dan bent u verplicht om hiervoor een autoverzekering af te sluiten. De enige manier om uit de verplichting tot het afsluiten van een verzekering voor uw auto uit te komen is door uw voertuig bij het RDW te schorsen. Op het moment dat u uw auto schorst, dan mag u hiermee ook de openbare weg niet betreden. De autoverzekering behoort tot een van de maandelijkse kosten voor het rijden van een auto, helaas kunt u hier op geen enkele andere manier onderuitkomen. Bij het afsluiten van uw autoverzekering hebt u de keuze uit een WA, WA casco of All Risk autoverzekering. Hierbij is de All Risk autoverzekering veruit de duurste en uitgebreidste verzekering die u af kunt sluiten, elke auto moet echter minimaal met een WA verzekering worden verzekerd.

WA autoverzekering

De WA verzekering auto is verplicht, u hebt dus geen keuze om deze wel of niet af te sluiten. Juist omdat het een verplichte verzekering is, valt de te betalen premie voor deze autoverzekering ook Verzekering autowel mee. Met een WA verzekering bent u verzekerd voor de schade die u andere mensen bij een ongeluk toebrengt. De schade aan uw eigen voertuig is bij deze verzekeringsvorm niet gedekt, hiervoor zult u een all risk autoverzekering af moeten sluiten. Het is aan te raden om direct na de aanschaf van uw nieuwe auto minimaal een WA autoverzekering af te sluiten, om te voorkomen dat u hiervoor uiteindelijke flinke boetes krijgt. Voor het afsluiten van een WA autoverzekering kunt u bij enorm veel verzekeringsmaatschappijen terecht, het is een kwestie van goed vergelijken om de laagste prijzen te kunnen vinden.

All Risk autoverzekering

De duurste en uitgebreidste autoverzekering die u af kunt sluiten is de All Risk autoverzekering. Deze verzekering wordt meestal slechts afgesloten voor de duurdere en nieuwe voertuigen, aangezien de premie vrij hoog ligt. Met een All Risk verzekering bent u bij een ongeluk zowel verzekerd voor de schade aan uw eigen voertuig als de schade die u toebrengt aan de tegenpartij. In de meeste gevallen weegt de hoge maandelijks premie niet op tegen de kans op schade aan uw eigen voertuig, het is daarom belangrijk om eerst goed te overwegen of een All Risk autoverzekering voor uw voertuig interessant is.