Er is een tijd van komen en gaan, zo is dat ook niet anders bij auto’s. Op een bepaald moment ben je gewoon uitgekeken op jouw huidige auto, of wil je om praktische redenen gewoon graag een andere auto. Je moet dan waarschijnlijk jouw oude auto verkopen.

Hoe kan ik mijn auto verkopen?

Er zijn verschillende methodes waarop je jouw oude auto verkopen kan, de meeste mensen kiezen ervoor om de auto particulier door te verkopen. In de loop der jaren zijn er bijvoorbeeld veel websites ontstaan waarop je gratis of voor een klein bedrag jouw tweedehands auto aan potentiële kopers kunt aanbieden door middel van een advertentie.

De grootste websites waarop je een tweedehands auto verkopen kan, zijn Marktplaats en Speurders. In de meeste gevallen zal echter al snel blijken dat het helemaal niet zo gemakkelijk is om jouw oude auto te verkopen, vaak krijg je in het begin enorm lage biedingen waardoor de motivatie tot verkoop steeds verder wegzakt. Als je jouw auto verkopen wil op de korte termijn, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de advertentie die je online zet. Daarnaast kan je natuurlijk ook gebruikmaken van andere manieren om jouw auto op korte termijn te verkopen.

Auto verkopen op Marktplaats

Veruit de meeste mensen die hun auto verkopen, plaatsen een advertentie op Marktplaats. Op Marktplaats heb je de mogelijkheid om tegen een klein bedrag een nieuwe advertentie te starten, waarin je zowel tekst als foto’s kan plaatsen. Hier zijn enkele tips:

  1. Het is belangrijk om jouw advertentie goed op te bouwen en vooral eerlijk te zijn over de staat van het voertuig.
  2. Daarnaast is het ook een goede tip om alleen serieuze biedingen in overweging te nemen en de overigen te negeren of te verwijderen. Op Marktplaats zijn veel gelukszoekers actief die proberen voor lage prijzen auto’s op te kopen, uiteraard kan je ervoor kiezen met deze mensen in zee te gaan als je echt op de korte termijn jouw auto verkopen wil.
  3. De foto’s die je bij jouw advertentie toevoegt moeten duidelijk zijn, zodat je de potentiële kopers ervan kunt overtuigen dat ze jouw auto moeten kopen. Ze moeten ook steeds tonen in welke staat jouw auto is.

Auto verkopen door inruil

Als je van plan bent om een nieuwe of tweedehands auto te kopen bij een dealer of autogarage, dan heb je vaak de mogelijkheid om jouw oude auto in te ruilen. Het nadeel van het inruilen van jouw auto bij een dealer is dat je vrijwel altijd te weinig geld krijgt voor jouw oude auto. Het is uiteraard het slimst om voertuigen particulier door te verkopen, maar vaak gaat hier ook het meeste tijd inzitten. Uiteraard kan je met een dealer altijd onderhandelen over de inruilwaarde van jouw voertuig, waardoor je alsnog tot een overeenkomst kunt komen.

Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan zeker op het RDW-youtube kanaal of kijk volgend filmpje voor meer informatie over het verkopen van jouw auto!