background
inner

Berekenen Dagwaarde

Wil je de actuele waarde weten van je auto? Hier kom je achter door het schaderapport in te vullen via onze website. Met ruim 40 miljoen geregistreerde schademeldingen van Nederlandse auto’s kom je hier beslist achter. Het rapport maakt het volgende inzichtelijk:
Het dagwaarderapport toont:

  • Inruil waarde
  • Dag waarde
  • Prijshistorie
  • Zakelijke waarde

Hoe werkt het?
Vul links het kenteken in en laad het rapport met alle gegevens van de auto waar je meer informatie over wenst. Het rapport in pdf-formaat is gemakkelijk op te slaan en af te drukken. Het toont gratis wachten op keuren (WOK) meldingen.

Ga je een auto kopen of verkopen? Dan is het handig om te weten wat de actuele waarde precies is. Na het invullen van het kenteken kun je direct de huidige dagwaarde van een auto berekenen.

De dagwaarde auto hangt af van verschillende factoren, denk hierbij bijvoorbeeld aan het bouwjaar, het model, de staat van het voertuig en of het voertuig op dit moment nog een geldige APK heeft.

De dagwaarde van een auto neemt continu af. Het bepalen van de juiste dagwaarde kan je echter een hoop geld besparen. Bij bepaling van de dagwaarde auto wordt meestal rekening gehouden met een vaste jaarlijkse afschrijving. Het bepalen van de actuele autowaarde is zeer belangrijk wanneer je een auto voor de juiste prijs wilt kopen of verkopen.

Het bepalen van de dagwaarde auto is niet altijd even gemakkelijk en komt vaak neer op een grove schatting. Om je hier bij de helpen hebben wij de tool op deze pagina ontwikkeld. Om de algemene voertuiginformatie op te halen is enkel het kenteken nodig. Op basis van bouwjaar, catalogusprijs, schadeverleden en kilometerstand wordt een nauwkeurige autowaarde berekend.

Verkoopprijs auto bepalen

Over het algemeen is de dagwaarde auto ook meteen een goede richtlijn voor het bepalen van de verkoopprijs. In de praktijk zal vaak blijken dat je de dagwaarde bij een verkoop niet helemaal zal ontvangen, vaak ligt het uiteindelijke verkoopbedrag lager.

Dagwaarde auto berekenendagwaarde auto

Het berekenen van de dagwaarde auto is niet alleen makkelijk op het moment dat je jouw auto wil verkopen. Ook als je van plan bent om een auto te gaan kopen, kan het berekenen van deze waarde bijzonder interessant zijn. Verkopers vragen in de meeste gevallen veel teveel geld voor hun voertuig op het moment dat ze deze te koop zetten, door de dagwaarde auto te berekenen kan je achter de werkelijke waarde komen.

Dagwaarde auto berekenen zonder kenteken

Het berekenen van de dagwaarde auto kan ook zonder het kenteken te weten, wel dien je het model en bouwjaar van het voertuig te kennen. Natuurlijk is het een stuk makkelijk om het kenteken van het betreffende voertuig even te achterhalen, zodat je gemakkelijker een juiste berekening kunt maken. Wij maken bij het berekenen van de dagwaarde altijd gebruik van actuele informatie, omdat wij de gegevens direct van het RDW aangeleverd krijgen. Normaal kan je de dagwaarde auto ook laten berekenen bij een lokale dealer, je bent dan echter enorm veel geld kwijt voor dezelfde uitkomst. Het berekenen van de dagwaarde auto is op deze website geheel gratis, bereken daarom direct de dagwaarde van jouw eigen auto!

Dagwaarde auto berekenen voor verzekering

In Nederland ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor je auto. Dit houdt in dat als je met je auto een andere auto beschadigt, je verzekerd bent voor de schade aan de andere auto. Je kunt de verzekering naar eigen keus ook nog uitbreiden naar casco of beperkt casco. Dan is je auto ook verzekert door schade van buitenaf, bijvoorbeeld vandalisme of door de natuur. De dagwaarde auto is belangrijk voor de verzekering om te bepalen welk bedrag er uitgekeerd moet worden bij schade.

Dagwaarde auto ook belangrijk voor bepalen premie

De premie die je maandelijks betaalt voor de verzekering wordt bepaald door de dagwaarde auto. Zo betaal je voor een auto met een dagwaarde of cataloguswaarde van meer dan €50.000 veel meer premie dan voor een auto met een dagwaarde of cataloguswaarde van €5.000. Mocht een hele dure auto bijvoorbeeld gestolen worden en de eigenaar is daarvoor verzekerd, dan moet de verzekeraar de dagwaarde van de auto uitbetalen aan de eigenaar.

Dagwaarde auto belangrijk voor keuze autoverzekering

Bij een verzekering is het ook altijd belangrijk om te kijken naar de dagwaarde van je auto. Bij auto’s die ouder zijn dan 10 jaar wordt vaak geadviseerd om alleen een WA-verzekering af te sluiten, omdat de dagwaarde meestal zo laag is dat er bij schade maar weinig wordt uitgekeerd. Vaak is het dan voordeliger om een nieuwe auto aan te schaffen of de schade zelf te laten repareren dan maandelijks hiervoor extra premie te betalen. Bereken de dagwaarde auto daarom hier gemakkelijk en snel, zodat je zelf kunt inschatten welke verzekering het beste bij jouw auto past.

Bereken de actuele waarde van een auto

Heb je een andere auto op het oog en wil je weten wat de actuele waarde is van het voertuig? Via onze website bereken je eenvoudig wat de huidige waarde is van het voertuig dat je op het oog hebt.
Download het schaderapport via onze site en krijg inzage in relevante data. In het schaderapport vind je bijvoorbeeld informatie over de schadepositie, de kilometerstand, maar ook de hoogte van het schadebedrag en de datum van de schademelding. Soms zijn er ook foto’s beschikbaar.

Check het schadeverleden auto

Wil je een andere auto kopen, maar wil je geen kat in de zak? Dan kies je voor een kentekencheck via onze site om er achter te komen wat de actuele waarde is van het voertuig.
Het rapport dat je downloadt via onze website geeft interessante informatie over de auto. Mocht er sprake zijn van schade in het verleden, dan zie je waar die schade heeft plaatsgevonden en hoe hoog het schadebedrag is geweest. Verder krijg je bijvoorbeeld ook informatie over de datum van schademelding.

Controleer het schadeverleden

Zijn er plannen om een tweedehands voertuig aan te schaffen en doe je graag een aankoop waar je volledig achter staat? Controleer de auto die je wilt kopen op het schadeverleden en de actuele waarde.
Dankzij een gedetailleerd schaderapport ontvang je informatie die relevant is om wel of niet tot aankoop over te gaan. Maak kennis met het schadeverleden – mits er natuurlijk sprake is geweest van schade – en krijg in informatie over bijvoorbeeld de schadepositie, het schadebedrag en de kilometerstand.

Bekijk hier een gratis dagwaarde rapport voorbeeld

Als je op de knop “Bekijk voorbeeld” klikt dan krijg je een dagwaarde rapport te zien. Wil je dit rapport downloaden dan kan dat natuurlijk ook.

Bekijk voorbeeld

dagwaarderapport inzien

Het rapport dat je downloadt maakt allerlei zaken inzichtelijk:

Algemene informatie
Dit is informatie over het merk, type, variant, kleur en uitvoering van de auto. Ook geeft het informatie over de handelsbenaming, het goedkeuringsnummer, de plaats van het chassisnummer en de tankinhoud.
Gestolen voertuig controle
De datum waarop het voertuig gestolen is, de plaats delict en het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden.
Prestaties
Het vermogen van het voertuig, 0-100km/u en topsnelheid.
Maandelijkse kosten
Onderhoud van de auto, wegenbelasting, verzekering, soort brandstof en banden.
APK en historie
Vervaldatum APK, maar ook de datum eerste toelating, laatste tenaamstelling en eerste afgifte in Nederland.
APK afkeurpunten
Resultaten AKP, type afkeurpunt(en) en de afkeurdatum.
Motor en milieu
Vermogen, koppel, verbruik motor in de stad en snelweg, verbruik gecombineerd, CO2-uitstoot, het zuinigheidslabel, milieu-classificatie, geluid stationair en geluid rijdend.
Bandenmaten
Dit zijn de maten van banden zoals origineel geleverd: voor én achter.
Wegenbelasting
De motorrijtuigenbelasting per provincie en indien mogelijk: zakelijke en particuliere tarieven.
Schadehistorie Check
Datum van de schademelding, kilometerstand, het schadebedrag en de positie van de desbetreffende schade.
Advertentie geschiedenis
Advertentiedatum, bronvermelding, foto’s van het voertuig en de vraagprijs.
Maten en gewichten
voertuiglengte, maar ook de breedte en hoogte. Verder ook informatie over de wielbasis, spoorbreedte, massa rijklaar, maximale laadvermogen, daklasting, aanhanger ongeremd, aanhanger geremd en laadruimte inhoud.
Eigenarenhistorie
Registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier en aantal dagen eigenaar.
Onderstel
Wielophanging voor/achter, achtervering voor/achter, stabilisator voor/achter remmen voor/achter en draaicirkel.
Tellerhistorie check
RDW controle km-stand, bij ons bekende KM-stand, datum, Nationale Autopas controle en NAP check.
Waarderapport
Aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde en catalogusprijs.
Overige informatie
Uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carrosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening en tankinhoud.

Download voorbeeld