Wat Vertelt Het Chassisnummer Over Een Auto?

January 5, 2023

Home » Blog

Wat Vertelt Het Chassisnummer Over Een Auto?

Welke auhet belangrijk om ervoor te zorgen dat aan de voorkant van een auto ook het chassisnummer aanwezig en eraan vastgeplakt wordt.to zit er als nu onder een van onze naam? Dat lastig te zeggen. We ranglijst ze allemaal, maar werken geen seconde op.

Welke auto zit er als nu onder een van onze naam? Dat lastig te zeggen. We ranglijst ze allemaal, maar werken geen seconde op. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat aan de voorkant van een auto ook het chassisnummer aanwezig en eraan vastgeplakt wordt.

Kenmerken

Alle privé lease en huurauto’s liggen altijd geregistreerd bij het chassisnummer. Dat chassisnummer bevat in totaal 17 verschillende letters en cijfers, doorgaans zijn dit cijfers en letters. Zo leidt het chassisnummer ons bijvoorbeeld ook een beschrijving van de fabrikant, de motor en waar het auto model is gefabriceerd. Ook kan het mobiele nummer herleid worden uit dit chassisnummer.

Wel zo fijn, dat wanneer er een productiefout is geconstateerd, er op basis van het chassisnummer in combinatie met de fout een terugroepactie kan worden georganiseerd. Je vindt daarom het chassisnummer ook altijd terug op je kentekenbewijs. Zo kun je ook zelf eenvoudig dit nummer bekijken zonder dat je hiervoor op onderzoek uit hoeft onder de motorkap.

Waar vind ik het?

In je auto kun je het chassisnummer gevaarlijk al in verschillende plaatsen terugvinden, afhankelijk van de type auto. Ook staat dit nummer vermeld op het kentekenbewijs maar staat er ook ingegraveerd. Zeer vaak kan je dit nummer ook vinden onder de dashboard of rondom het motorblok.

Wij houden ons ook aanbevolen door fabrikanten van autofabrikanten en niet-autofabrikanten om de productie te garanderen van het nummer dat je wilt. Maar er is meer! Wij vragen jou nooit om een nummer te installeren op jouw voertuig, want we zijn ervan overtuigd dat dit met rechtvaardigheid gebeurt. Want uit onze jarenlange samenwerking met fabrikanten, weten we hoe belangrijk het is voor uw bedrijf om eerlijk en transparant te zijn.

Informatie

Het RDW is bekend om zijn snelle service. Onze medewerkers in Nederland en Duitsland kunnen snel de juiste keuze maken. Dit hoeft niet alleen te gebeuren door het afstellen van een onderhuids terrein waarna ook weer de juiste bocht gevonden kan worden, maar ook door het controleren van het schadeverleden van een auto.

Deze schade kan misschien aan de buitenkant niet meer direct waargenomen worden, maar kan er wel degelijk voor zorgen dat er onder de auto het nodig is ook. Met het chassisnummer kun je dit wel checken.