Voordelen Van Een Geïmporteerde Auto

December 20, 2022

Home » Auto importeren » Blog

Voordelen Van Een Geïmporteerde Auto

Als je opzoek bent naar een nieuwe of aanverwante auto, zeker weten welke ooit veilig van de hand is, kan je tegen het probleem worden aangelopen dat het aanbod in ons land simpelweg enorm beperkt is. Niet zo gek, met 17 miljoen inwoners. Een alternatief is om eens te kijken in het buitenland, dan hebben we het niet over Spanje of Italië, maar over onze oosterburen.Wist je dat als je een auto importeert uit Duitsland, je krijgt voordelen ten opzicht van wie die auto in Nederland koopt? Het fijne is dat we niet weten hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Dat maakt het ontzettend zonde, want tegenwoordig kan je ook als particulier besparen op geïmporteerde auto’s.

Prijs

Uiteraard is het belangrijkste voordeel aan importeren van een auto de prijs. Want laten we eerlijk zijn, we zijn ja toch Nederlanders. Dit komt doordat er met een geïmporteerde auto andere regels gelden ten aanzien van belasting en BPM, dan wanneer we een auto in eigen land aanschaffen.Een specialist kan u begeleiden bij de route die het beste is voor u, omdat zij weten hoe belangrijk social media en goede communicatie worden gezien op retail. Ook verzekering en wegenbelasting verschillen niet tussen een auto die in eigen land of elders is aangeschaft. Dat maakt het dus makkelijk om je geloofwaardige brand te behouden en niet teveel te betalen door met pricewise je verzekering af te sluiten zodat je zeker weet dat je op de juiste manier kiest.

Aanbod

Wanneer je je zoekterrein vergroot tot over de grenzen van nationen, kom je snel tot de conclusie dat het aanbod er ineens veel groter is. Dit is ook niet zo gek, als je bedenkt dat onze buren een véél groter land zijn dan we. Bij Volkswagen, Audi of BMW loopt de kans dat je een auto tegenkomt die jouw smaak en wensen volledig aanstaat, op slechts 5%. In Nederland is dit vooral als toevallige belevenis waardoor het erg aantrekkelijk kan zijn om veel geld uit te geven. In Duitsland is dit wel degelijk een optie. De kans dat je daar goedkope nieuwe modellen vindt die dan ook perfect bij jouw wensen passen is hier groter.

Verleden

Bij welke auto verkoper moet je ook altijd voorzichtig zijn. Nederlanders worden gewoonlijk gemakkelijk via hun kenteken achterhaald, maar bij een buitenlandse auto is dat niet zo gebruikelijk. Er bestaan toch enkele manieren om te leren van het schadeverleden van een dubbelganger.Het is mogelijk om het verleden van je auto te controleren bij de dealer, maar ook middels het chassisnummer. Echter, het is misschien wel handig om alle gegevens van de auto op te vragen, want zo kun je ervoor zorgen dat je een goede keuze in vergelijking met andere mensen kunt maken.