Bent u in het bezit van een auto? Dan weet u waarschijnlijk ook wel dat u elk jaar uw auto moet laten keuren. Tijdens de APK wordt gekeken in wat voor staat het voertuig op dit moment is en of het voertuig nog toegelaten mag worden op de openbare weg. In de meeste gevallen komt een auto gemakkelijk door een APK heeft, of hoeven er slechts enkele reparaties verricht te worden. Het komt helaas ook nog wel eens voor dat uw auto dusdanig veel gebreken heeft, dat er eerst flink reparaties moeten worden verricht. Een APK keuring kost niet zoveel geld, bij de meeste autogarages kunt u voor een keuring terecht voor ongeveer €45. Natuurlijk komen hierbij nog de reparaties die eventueel gedaan moeten worden. WIlt u weten wanneer de APK vervaldatum van het voertuig is? Vul dan hieronder het kenteken in en klik op check!

Een APK keurmeester is verplicht om uw auto te keuren volgens de richtlijnen van het RDW. Autogarages die APK uitvoeren krijgen regelmatig controle van controleurs van het RDW, om de papieren te kunnen behouden dient een APK keurmeester een keuring altijd volledig volgens de richtlijnen te hebben uitgevoerd. Een RDW APK is voor alle voertuigen verplicht, het is dus niet mogelijk om onder deze verplichting uit te komen.

RDW APK verlopen

U bent verplicht om uw auto elk jaar te laten keuren bij een erkende autogarage, een zogenoemde RDW APK is dus niet optioneel. Op het moment dat u de RDW APK laat verlopen, dan krijgt het RDW hiervan direct melding in het systeem. Binnen korte tijd zult u hiervoor al een boete in de bus kunnen verwachten. Als u de APK voor de eerste keer laat verlopen valt deze boete nog meer, het bedrag wordt echter steeds hoger naarmate de auto later nog steeds niet gekeurd is.

Natuurlijk is het ook voor uw eigen veiligheid belangrijk om de APK van uw auto niet te laten verlopen, tenslotte wilt u natuurlijk wel van een veilige en betrouwbare auto gebruikmaken. U krijgt enkele maanden voordat u het voertuig daadwerkelijk moet keuren al bericht van het RDW, u weet dus altijd op tijd dat u uw APK bijna verloopt.

Wat kost een RDW APK?

Een APK keuring op zich (uiteraard afhankelijk van de autogarage) kost ongeveer €45, natuurlijk komen eventuele reparaties aan het voertuig hier nog wel bij. Meestal kunt u na het maken van een afspraak binnen enkele dagen al terecht voor de keuring van uw auto, als er geen reparaties uitgevoerd hoeven te worden kunt u het voertuig vaak ook weer dezelfde dag ophalen. Autogarages vragen veelal wel een deel van het kentekenbewijs, het is dus belangrijk dat u de autopapieren even meeneemt.