Het Belang Van Een Apk

December 26, 2022

Home » Apk check » Blog

Het Belang Van Een Apk

Omdat we graag goed onderhouden voor onze klanten, de medeweggebruikers en het milieu, is het in Nederland van belang dat auto’s worden gecontroleerd elke drie jaar. Normaal gesproken zullen verzekeraars niet of niet volledig uitkeren als er schade wordt veroorzaakt door een ongekeurde auto. Wij zouden je daarom wel aanraden om tijdig naar de controleur te gaan.

In geval van een nieuwe auto, worden de eerste 8 jaar slechts één keer gekeurd. Dit geldt bij zowel nieuwe als oudere automobielen. Per twee jaar wordt het voertuig gekeurd en waarbij alle essentiële punten worden doorgekeken. Als ze goed zijn, mag je je wagen op de openbare weg plaatsen.

Vervaldatum

Er zijn verschillende soorten auto’s en nieuwe APK’s zijn dan ook nodig bij iedere fiets of auto. Als je een aanvaardbare garantie koopt, is het goed om te checken of de APK van je auto geldig is. Dit kan door een kentekencheck uit te voeren of door iemand anders te raadplegen.

Praktisch, je auto kan altijd worden getest. Wel is het zo, dat als jij je auto buiten de tweedaagse voor vervaldatum laat testen, het niet automatisch met zes maanden zal worden verlengd. Als je dit binnen twee maanden voor vervaldatum doet, dan is dit wel het geval. De nieuwe vervaldatum zal dan automatisch met een jaar worden verlengd.

Goedgekeurd

Als je auto voor de APK-keuring naar een keuringsstation brengt, gaan er altijd allerlei zaken voorbij zoals reparaties die nodig zijn en daarvoor horende kosten. De garage belt ook vaak met je om te bespreken andere taken die de problemen moeten verhelpen.

Door je goedkeuring te geven, wordt de herkenningspunt gerepareerd en wordt de autoriteit uitgedaagd. Als je goedkope auto rijdt, kan het ervoor zorgen dat dit punten repareren. Maar let er wel op dat je vervolgens niet inzet op openbare wegen als je wegens herkeuring bent afgekeurd. Je mag alleen met de auto de weg op om vervolgens naar het keuringsstation te rijden voor een herkeuring.

Kosten

De kosten voor de keuring van je auto kunnen uiteenlopen van ongeveer 20 tot 50 euro. Natuurlijk, hierbij komen ook reparatiekosten bovenop. Door autos in de garage te laten nakijken ieder jaar wordt het aantal APK’s lager en kan je merken dat hierbij eindelijk gewerkt wordt met wat je beloofd hebt.De punten waarvoor onderhoud wordt verricht zijn ook opgenomen in de APK. Daarnaast is het periodiek onderhoud eenvoudig alleen goed voor de levensduur van je auto. Het is dus raadzaam om dit periodiek te laten doen te midden van je APK-onderhoud.