Auto Overschrijven: Het Overschrijven Van Een Kenteken in 6 Stappen Online Geregeld

January 31, 2023

Home » Blog » RDW

Auto Overschrijven: Het Overschrijven Van Een Kenteken in 6 Stappen Online Geregeld

Het overschrijven van een kenteken van een auto kan in sommige gevallen online gedaan worden. Hieronder volgen zes stappen die u kunt volgen om dit te regelen.

Voordat u begint met het overschrijven van het kenteken, moet u ervoor zorgen dat u de juiste documenten bij de hand heeft. Dit omvat onder andere een geldig identiteitsbewijs van de verkoper en de koper, en een kopie van het kentekenbewijs van de auto. Daarnaast moet u zorgen dat u een DigiD heeft, aangezien dit nodig is voor het inloggen op de website van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer).

  • Inloggen op de website van de RDW

Met uw DigiD kunt u inloggen op de website van de RDW. Hier kunt u vervolgens de optie “Kenteken overzetten” selecteren.

  • Invullen van de gegevens

Nadat u de optie “Kenteken overzetten” heeft geselecteerd, moet u de gegevens van de auto en de verkoper en koper invullen. Dit omvat onder andere het kenteken van de auto, het chassisnummer en de contactgegevens van de verkoper en koper.

  • Betaling

Voor het overschrijven van het kenteken zijn er kosten verbonden. Deze kosten kunt u online betalen via een veilige verbinding.

  • Controleren en bevestigen

Nadat u de gegevens heeft ingevuld en de betaling heeft gedaan, wordt u gevraagd om de gegevens nog een keer te controleren. Als alles klopt, kunt u de gegevens bevestigen.

  • Afronden

Nadat u de gegevens heeft bevestigd, wordt het kenteken overgezet naar de nieuwe eigenaar. U ontvangt vervolgens een bevestiging van de overschrijving per e-mail. Let wel, soms is er nog een handtekening nodig voor de verkoper op formulieren of de originele papieren moeten naar de RDW verstuurd worden. Controleer dit altijd goed vooraf.

Houd er rekening mee dat de online overschrijving van het kenteken van een auto niet altijd mogelijk is. In sommige gevallen zult u de overschrijving nog steeds op papier moeten regelen. Als er iets onduidelijk is, neem dan contact op met de RDW voor verdere assistentie.