Wat Gebeurt ER Met Mijn Inflatie Beschermde Autoverzekering Als Ik Een Nieuwe Auto Aanschaf

February 28, 2023

Home » Blog

Wat Gebeurt ER Met Mijn Inflatie Beschermde Autoverzekering Als Ik Een Nieuwe Auto Aanschaf

Inflatiebescherming is een optie die vaak wordt aangeboden bij autoverzekeringen. Het helpt om ervoor te zorgen dat de waarde van uw verzekerde auto overeenkomt met de werkelijke waarde, zelfs als de inflatie de waarde van de auto doet stijgen. Maar wat gebeurt er als u besluit om een andere auto te kopen?

In dit artikel bespreken we wat er gebeurt met uw autoverzekering met inflatiebescherming als u een andere auto koopt.

Wat is inflatie bescherming?

Inflatiebescherming is een optie die vaak wordt aangeboden bij autoverzekeringen. Het helpt om ervoor te zorgen dat de waarde van uw verzekerde auto overeenkomt met de werkelijke waarde, zelfs als de inflatie de waarde van de auto doet stijgen. Hierdoor bent u er zeker van dat u de juiste verzekeringsdekking heeft voor uw auto, ongeacht de inflatie.

Wat gebeurt er als u een andere auto koopt?

Als u een andere auto koopt, dan zult u waarschijnlijk een nieuwe autoverzekering moeten afsluiten. Hierdoor zult u uw huidige verzekering met inflatiebescherming moeten opzeggen. Houdt er wel rekening mee dat u wel de inflatiebescherming kan overzetten naar de nieuwe auto. Dit is vaak mogelijk, maar u zult wel contact moeten opnemen met uw verzekeringsmaatschappij om dit te regelen.

Uw nieuwe verzekering zal gebaseerd zijn op de waarde van de nieuwe auto, dus als u inflatiebescherming heeft afgesloten dan zou dat ook op de nieuwe verzekering toegepast moeten kunnen worden.

Als u nog vragen heeft over inflatiebescherming of over hoe u uw autoverzekering moet aanpassen als u een andere auto koopt, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen u meer informatie geven over uw specifieke situatie en u helpen om uw autoverzekering aan te passen aan uw nieuwe auto.

In samenvatting:

Inflatiebescherming is een optie die beschermd de waarde van de auto tegen de inflatie, als u een nieuwe auto koopt zou u deze optie kunnen overzetten naar de nieuwe verzekering, en uw oude verzekering opzeggen. Verzekeringsmaatschappij kan u daarbij helpen.