Waar moet je op letten bij het vergelijken van autoverzekeringen?

November 4, 2022

Home » Uncategorized

Het kiezen van de juiste autoverzekering is niet eenvoudig. Het is moeilijk om verschillende verzekeringen te vergelijken en een goed aanbod te vinden qua prijs, dekking en aangeboden diensten. Om je te helpen bij je keuze, hebben we enkele tips opgesteld waarmee je uit alle beschikbare opties de beste autoverzekering kunt kiezen. Door deze tips te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste autoverzekering kiest voor een eerlijke prijs.

Wat voor soort dekking heb je nodig?

 Een autoverzekering vergelijken begint altijd bij het kiezen van de gewenste dekking. We hebben in Nederland een handig systeem waarin dekkingen verdeeld zijn, wat het kiezen voor de juiste autoverzekering heel wat makkelijker maakt. Er zijn drie algemene dekkingen waar je uit kunt kiezen:

WA – Wettelijke Aansprakelijkheid

 Met een WA-verzekering, verzeker jij jezelf tegen alle schade die je bij anderen aanbrengt. Als jouw auto ouder dan tien jaar is, wordt aangeraden om voor een WA-verzekering te gaan.

 WA+ – Beperkt Casco

 Met een WA+-verzekering, verzeker jij jezelf tegen alle schade die je bij anderen aanbrengt en schade van buitenaf. Je kunt dan onder andere denken aan stormschade maar niet de schade die je zelf veroorzaakt.

 Allrisk – Volledig Casco

 Met een Allrisk-verzekering, verzeker jij jezelf tegen vrijwel alle schade. Of je nu de schade zelf veroorzaakt hebt of een herfststorm: je schade is gedekt. Deze vorm van verzekering wordt vooral geadviseerd voor auto’s jonger dan zes jaar. Met een Allrisk-verzekering zorg je ervoor dat jij je nooit om enige schade zorgen hoeft te maken.

Reputatie van de verzekeraar

De reputatie van een verzekeraar geeft je een goed idee van de kwaliteit van de autoverzekering. Zo is het prettig om een autoverzekering te hebben bij een verzekeraar die goed bereikbaar is. Dit is belangrijk, want als er iets misgaat, zal het gemakkelijker zijn om contact op te nemen. Daarnaast wil je dat je jouw verzekeraar kunt vertrouwen om problemen professioneel op te lossen. Sommige partijen bestaan al tientallen jaren en hebben zich gevestigd als gerenommeerde, betrouwbare verzekeraars.

Welke kosten moet je rekening mee houden?

 Hoewel het verleidelijk is om de goedkoopste polis te kiezen, is dat niet altijd de beste keuze. Verzekeringsmaatschappijen vragen meestal lagere premies voor polissen die grotere gebieden dekken en een bredere bescherming bieden. Maar de prijs is niet de belangrijkste factor om rekening mee te houden. Het is ook belangrijk om mee te nemen dat sommige verzekeraars kortingen geven voor het vroegtijdig verlengen van polissen, terwijl andere om dezelfde reden hogere premies in rekening zullen brengen. Als je op zoek bent naar de beste deal, dan is het een goed idee om rond te shoppen voor de laagste prijs. Veel verzekeringsmaatschappijen publiceren hun tarieven online, wat betekent dat je gemakkelijk de kosten met elkaar kunt vergelijken.

Kom je er niet uit? Schakel een expert in

 Zoals je hebt kunnen lezen kost het dus nog best wat werk om de juiste autoverzekering te kiezen. Mogelijk heb je daar onvoldoende tijd voor of heb je het gevoel dat je op dit moment niet de juiste kennis paraat hebt om dit zelf te doen. In dat geval, is het verstandig om een financieel adviseur in te schakelen. Een populaire Nederlandse adviseur op dit gebied, is Alpina financieel advies. Bij Alpina kun je met enkele minuten in contact komen met een financieel adviseur die je professioneel advies geeft over de te kiezen autoverzekering. Ideaal natuurlijk!