Wie een tweedehands auto wil aanschaffen, doet er goed aan om een RDW kenteken check uit te voeren. Een RDW kenteken check is een eenvoudige online tool die gebruikt wordt om meer informatie te vergaren over een bepaald voertuig. Heb je bijvoorbeeld een mooie tweedehands auto op het oog en wil je meer informatie dan de verkoper je kan geven of wil je controleren of de verkoper de waarheid spreekt? Dan kun je een RDW kentekencheck uit te laten voeren om alles over de auto in kwestie te weten te komen. Meer over deze eenvoudige online tool die je kan gebruiken bij het aanschaffen van een tweedehands auto, lees je in dit artikel.

RDW kenteken check: o.a. onderhoud, eigenaren, schadeverleden en tellerstand 

Veel mensen denken dat je met een RDW kentekencheck alleen basale informatie kan achterhalen als het merk van de auto, het model van de auto en het bouwjaar van de auto, maar dit is absoluut niet waar. Voer je een RDW kenteken check uit, dan kun je namelijk ook achterhalen wat de staat van onderhoud van het voertuig in kwestie is, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad in het verleden en bijvoorbeeld of de auto ooit een groot ongeluk heeft gehad (schadeverleden voertuig). En betaal je voor de RDW kentekencheck, dan kun je zelfs achterhalen of de tellerstand van het voertuig klopt.

RDW kenteken check: waarom van belang?

Het uitvoeren van een RDW kentekencheck wordt niet voor niets geadviseerd door professionals op het gebied van tweedehands auto’s. Het uitvoeren van een RDW kenteken check heeft namelijk diverse voordelen, zoals ten eerste het feit dat je door middel van deze online tool voorkomt dat je een miskoop doet. Een ander voordeel van de RDW kentekencheck is het feit dat je op deze manier meer informatie kan vergaren om jouw onderhandelingspositie mogelijk te verbeteren. Kom je er bijvoorbeeld achter dat de tweedehands auto geen twee, maar vijf eigenaren heeft gehad? Dan kun je deze informatie gebruiken om de verkoper van de auto om een prijsverlaging te vragen. Je kunt een kenteken check uitvoeren via de kenteken check of door naar de website van de RDW te gaan.