Voordat u een auto koopt wilt u natuurlijk wel zeker weten dat alles klopt en dat u uiteindelijk geen kat in de zak koopt, daarom is het verstandig om vooraf het kenteken op te vragen. Het opvragen van uw kenteken is volledig gratis en neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag. Om het kenteken op te kunnen vragen hebt u natuurlijk wel het kentekennummer van het voertuig nodig, dit is het nummer dat op uw gele kentekenplaten staan. Daarnaast kunt u het kentekennummer ook aflezen van uw autopapieren.

Voor het opvragen van uw kenteken hebt u naast het kentekennummer niets nodig, natuurlijk moet u wel toegang hebben tot het internet. Bij het kenteken opvragen krijgt u toegang tot de gegevens van het voertuig, u kunt echter niet zien op welke naam het voertuig staat. Natuurlijk kunt u wel zien hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad, wanneer de APK afloopt en of het voertuig op dit moment verzekerd is. Vul hieronder uw kenteken in en vraag alle belangrijke voertuiggegevens op.

Waarom kenteken opvragen?

Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand met het opvragen van een kenteken erachter komtKenteken opvragen dat de verkoper van het voertuig toch niet zo eerlijk was in de advertentie, door even de moeite nemen om uw kenteken op te vragen kunt u enorm veel problemen in de toekomst voorkomen. Daarnaast ziet u ook belangrijke gegevens zoals het gewicht van het voertuig, aan de hand van die gegevens kunt u namelijk al precies betekenen hoeveel wegenbelasting u moet gaan betalen.

Daarnaast kunt u aan de hand van het kentekennummer ook berekenen hoe hoog de maandelijkse premie voor uw autoverzekering zal gaan worden. Wilt een verkoper u het kentekennummer niet melden? Dan is het waarschijnlijk niet te vertrouwen, wij raden u dan aan nogmaals een keer te overwegen of u wel met deze verkoper in zee wilt gaan.

Waar kan ik mijn kenteken opvragen?

U kunt uw kenteken opvragen op onze website, daarnaast kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om dit direct op de website van de RDW te doen. Het opvragen van uw kenteken is altijd gratis en zal dit in de toekomst ook blijven, u hoeft dus niet te betalen voor het opvragen van uw voertuiggegevens.

Om de voertuiggegevens op te kunnen vragen kunt u op onze website uw kentekennummer invoeren, wij ontvangen de gegevens direct van de RDW waardoor wij u uiteraard altijd van actuele informatie kunnen voorzien. Bent u ook benieuwd naar de voertuiggegevens van uw auto? Vraag meteen uw voertuiggegevens op door hieronder uw kenteken in te vullen!

[kentekeninput]