Op het moment dat u van plan bent om een voertuig te kopen, dan wilt u natuurlijk wel graag zoveel mogelijk zekerheid hebben. Het kopen van een tweedehands auto is altijd een riskante onderneming, tenslotte kent u in de meeste gevallen de verkoper niet en daardoor weet u ook niet in welke technische staat het voertuig is. Om toch een beetje zekerheid te hebben bij het kopen van een tweedehands auto, kiezen de meeste mensen ervoor om vooraf thuis het kenteken uitvoerig na te trekken. Een kenteken natrekken neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag en u kunt er hierdoor veel problemen met het voertuig voorkomen. Voor het natrekken van een kenteken hebt u slechts het kentekennummer nodig, daarnaast is het ook geheel gratis.

Kenteken opzoeken

Door het opzoeken van een kenteken komt u veel over een voertuig te weten. Zo ziet u bijvoorbeeld meteen hoeveel eigenaren het betreffende voertuig al heeft gehad, of het voertuig op dit moment is voorzien van een geldige APK keuring, wat het bouwjaar van het voertuig, of het voertuig op dit moment een geldige WA verzekering heeft en nog veel meer. Verder kunt u natuurlijk ook heel veel over de technische kant van het voertuig te weten komen door het opzoeken van het kenteken, zo kunt u bijvoorbeeld informatie opvragen over de uitlaat of de motorinhoud. Het opzoeken van het kenteken kan u als koper veel meer duidelijkheid geven dan een simpele advertentie van een verkoper. De verkoper heeft er belang bij om het voertuig zo goed mogelijk aan te prijzen, door het kenteken op te zoeken kunt u direct door leugens heen prikken.

Kenteken natrekken kosten

Het natrekken van een kenteken is geheel gratis, hier zijn dus absoluut geen kosten aan verbonden. U kunt op onze website direct het kenteken natrekken door het kentekennummer in te voeren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om rechtstreeks in de database van het RDW een kenteken check uit te voeren. Er zijn helaas nog steeds verschillende websites actief die wel kosten in rekening vragen voor het natrekken van een kenteken, wij raden u aan dit soort websites te vermijden. Op onze website kunt u altijd direct en gratis uw kenteken natrekken, vul uw kenteken in en bekijk de voertuiggegevens meteen!