Kenteken check RDW: welke informatie kan ik achterhalen?

Een kenteken check RDW is een handige online tool die je kan gebruiken voor het achterhalen van specifieke voertuiginformatie van een auto. Je vult simpelweg het kenteken in van de auto die je wil controleren, verstuurt je aanvraag naar de database van de RDW en je komt alles over deze auto te weten. Ga je bijvoorbeeld een tweedehands auto kopen? Dan is het uitvoeren van een kenteken check RDW een must, want alleen met deze tool voorkom je dat je een miskoop doet. Ben je benieuwd wat je allemaal kan achterhalen met de kenteken check van de RDW? Lees hier dan meer over in dit artikel.

Kenteken check RDW: schadehistorie van een auto

Eén van de zaken die je kan achterhalen door middel van de kenteken check van de RDW, is de schadehistorie van een voertuig. De schadehistorie van een voertuig geeft je meer inzicht in het verleden van een voertuig op het gebied van schade, bijvoorbeeld door een eenzijdig ongeluk of door een ongeluk met een andere weggebruiker.

Kenteken check RDW: het aantal eigenaren

Naast het schadeverleden van het voertuig, kun je door middel van de kenteken check RDW ook achterhalen hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Dit kun je natuurlijk ook aan de verkoper van de auto vragen, maar hij of zij kan ook over dit gegeven liegen of simpelweg niet weten hoeveel eigenaren een auto precies heeft gehad. Zie je aan de hand van de kenteken check RDW dat de auto in vijf jaar tijd wel tien verschillende eigenaren heeft gehad? Dan moet er een alarmbelletje gaan rinkelen, want dit is wel een erg groot aantal eigenaren in een korte tijd.

Kenteken check RDW: de tellercontrole

Ben je bereid om te betalen voor jouw kenteken check, dan kun je ook achterhalen of de tellerstand op de kilometerteller van de auto logisch is. Je vult de tellerstand van de auto in bij de online tool en de tool controleert in de database of deze tellerstand logisch is. Hierbij wordt er gekeken naar eerder opgegeven tellerstanden, zodat er een uitgebreid rapport gegeven kan worden.