De Voordelen Van Het Belang Van Je Onderhoudshistorie

December 27, 2022

Home » Blog » Schade & onderhoud

De Voordelen Van Het Belang Van Je Onderhoudshistorie

Voor wie een tweedehands auto laat maken of ze later wil kopen, is het van essentieel belang de onderhoudshistorie goed te checken. Het onderhoud van een auto naar eenvoudige zaken zoals de olie, het oliefilter en andere ‘kleine zaken’ kan helpen bij het verbeteren van je prestaties en veiligheid. Bij het onderhoud moet je denken aan dingen die niet opwassen: wachten tot er te weinig olie in de koelfilter zit, storing deuren vullen en andere dingen waar je geacht wordt naar te kijken.

Door niet te investeren in onderhoud, kun je lastig worden. Zorg er dus altijd dat wanneer je een tweedehands auto koopt, je checkt geheel veiligheid van de auto. Is deze niet aanwezig, dan is het aanbevolen om je auto grondig te laten inspecteren door een onafhankelijke partij.

Grote- en kleine beurt

Voor wie in het bezit is van een auto, is het raadzaam de auto elk jaar voor een groot- en klein onderhoud naar de garage te brengen. Voor een kleine beurt wordt je auto gecontroleerd op 20 tot 25 aanpassingen. Dit kan zowel over het remmen, bandenspanning als ook verlichting en filter. Indien nodig wordt ook de olie vervangen.

Soms is nog even de APK overlegd. Gemakkelijker kan het niet, omdat ze in één keer een volledig onderhoud kunnen uitvoeren. Zodra ze beginnen scheelt het bijna een uur of twee in beslag. Omdat je dan niet meer lang naar je auto hoeft te rennen, kun je prima je sportkleding, sportbeha en tas meenemen en je auto bij jouw garage afleveren. Na het sporten haal je de auto weer op.

Onderhoudsboekje

Weet dat met een betrouwbare auto ervoor te zorgen dat deze uit het onderhoudsboekje komt. De bureaus en garages controleren of er nieuwe onderhoud nodig is binnen de twee jaar na de registratie, en als dit zo is wordt dit ook in het boekje genoteerd. Als je een tweedehands auto wilt aanschaffen, kan het meteen knalhard inpakken.

Als je het onderhoudsboekje van je nieuwe auto niet vindt, is het raadzaam in overleg te gaan met een onafhankelijk garage. Zo voorkom je, dat je na aanschaf voor verrassingen komt te staan. Als er toch zaken aan het licht komen, dan heb jij ruimte om de prijs te handhaven of af te dwingen. Het bedrag van honderd euro is er nog steeds bij, maar ook een au-pair kan voor extra zorg zorgen.

Garantie

Als u de garantie bij uw auto niet kunt verzekeren, moet u toch rekening houden met een onderhouds halve. Ook al mag een garage niet in de motor kijken, er zijn wel bepaalde aanwijzingen die leiden tot zekerheid dat het veilig is om te rijden.