Batterij Autosleutel Citroën C1, Toyota Aygo, Peugeot 108 Vervangen

May 11, 2023

Home » Blog

Een van de meest frustrerende dingen die kunnen gebeuren tijdens het rijden is dat de batterij van je autosleutel leeg raakt. Dit kan vooral vervelend zijn als je een Citroën C1, Toyota Aygo of Peugeot 108 hebt, aangezien deze auto’s gebruik maken van een speciaal type batterij. In dit artikel kijken we naar de stappen die je moet nemen om de batterij van je autosleutel te vervangen.

Stap 1: Zoek de juiste batterij

Het eerste wat je moet doen is de juiste batterij voor je autosleutel vinden. De Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 108 maken allemaal gebruik van een CR2016-batterij. Je kunt deze batterijen vinden bij de meeste supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Stap 2: Open de autosleutel

De meeste autosleutels hebben een klein knopje waarmee je de sleutel kunt openen. Als je de sleutel eenmaal hebt geopend, zoek dan de plaats waar de batterij zich bevindt. Dit is meestal een klein compartiment dat kan worden geopend met een schroevendraaier.

Stap 3: Vervang de batterij

Zodra je het compartiment hebt geopend, kun je de oude batterij verwijderen en vervangen door de nieuwe batterij. Zorg ervoor dat je de nieuwe batterij op de juiste manier plaatst, met de positieve (+) zijde naar boven gericht.

Stap 4: Test de sleutel

Als je de nieuwe batterij hebt geplaatst, test dan de autosleutel om te controleren of alles werkt zoals het hoort. Probeer de sleutel te vergrendelen en ontgrendelen om er zeker van te zijn dat de batterij correct is geplaatst en de sleutel weer werkt.

Conclusie

Het vervangen van de batterij van je autosleutel kan een snelle en eenvoudige oplossing zijn voor een veelvoorkomend probleem. Door de juiste batterij te vinden en de stappen te volgen om de batterij te vervangen, kun je weer genieten van een goed werkende autosleutel voor je Citroën C1, Toyota Aygo of Peugeot 108. Als je niet zeker weet welk type batterij je nodig hebt of als je problemen blijft ondervinden, neem dan contact op met een professionele autodealer.