Het is verplicht om een autoverzekering te hebben. Er zijn namelijk momenteel meer dan 8 miljoen auto’s, alleen al in Nederland. De mensen die de auto’s besturen veroorzaken enorm veel schade in elk jaar. Niet alleen materieel maar ook fysiek. Om deze kosten te dekken, kunt u beter een autoverzekering hebben. Misschien bent u een goede autobestuurder en is u nog nooit zoiets overkomen, toch is het handig een autoverzekering te hebben, aangezien het ongeluk door iemand anders veroorzaakt kan worden. Daarnaast krijg u een boete, als u niet verzekerd bent. Het is mogelijk om via een kentekencheck van de RDW te kijken of u verzekerd bent, in het geval dat u dat vergeten bent of er iets niet goed is gegaan bij het aanvragen van uw autoverzekering.

Autoverzekering opschorten

Stel dat u een tijdje geen auto nodig heeft, of dat u een auto op het moment te duur vindt. U verkoopt dan uw auto. Nu kunt u er voor kiezen, indien u een autoverzekering hebt, deze op te laten zeggen, maar u kunt de verzekering ook opschorten. Opschorten houdt in dat je, voor de tijd dat je geen auto hebt, geen premie hoeft te betalen voor je autoverzekering. Zodra u een nieuwe auto in bezit hebt, kunt u gelijk weer de autoverzekering laten activeren.

Verschillende soorten Autoverzekeringen

De WA-verzekering is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het beschermt de verzekerde persoon tegen het risico van aansprakelijkheid. In bijna alle gevallen vergoedt de WA-verzekering alle kosten die te maken hebben met letsel- of zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. Echter in het geval dit opzettelijk is gebeurd, dan wordt het over het algemeen niet verzekerd.

De WA beperkt casco houdt in dat bepaalde vormen van schade aan uw auto ook zijn verzekerd. Oorzaken die buiten de invloedssfeer van de eigenaar van de auto liggen, zoals brand of diefstal, worden in het geval van een WA en een beperkt casco ook vergoed.

Met de WA volledig casco (All-Risk) wordt bedoeld dat alles van de WA beperkt casco wordt vergoed, maar ook de schade aan uw eigen auto. Alle schade wordt gedekt, dus ook als het uw eigen schuld is.