Kenteken checken: drie voordelen

Wie het kenteken van een auto controleert door te kiezen voor kenteken checken bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, profiteert van drie belangrijke voordelen. Van welke voordelen je precies controleert bij kenteken checken, lees je in dit artikel.

Kenteken checken: voorkom een verkeerde investering

Het eerste voordeel waar je van profiteert als je kiest voor kenteken checken, is het feit dat je op deze manier kan voorkomen dat je een verkeerde investering doet bij het aanschaffen van een tweedehands auto. Heb je bijvoorbeeld een mooie tweedehands auto gezien en wil je deze auto kopen? Dan kun je door middel van een kenteken check nog even snel controleren of je deze auto wel echt wil kopen. Helaas komt het vaak voor dat tweedehands auto’s wat mooier op de markt worden gezet dan ze daadwerkelijk zijn of dat de tellerstand van een auto zelfs terug wordt gedraaid om meer geld te verdienen, dus het is zeker een aanrader om een auto goed te controleren door middel van een kenteken check.

Kenteken checken: verbeter de onderhandelingspositie

Een ander voordeel van kenteken checken bij het kopen van een tweedehands auto, is dat je op deze manier jouw onderhandelingspositie kan verbeteren. Stel je voor, je wil een tweedehands auto kopen en de verkoper van de auto vraagt hier 4000 euro voor. Je controleert de voertuiggegevens van de auto door middel van kenteken checken en je ziet dat de auto in het jaar 2008 een groot ongeluk heeft gehad waar de verkoper van de auto niets over heeft gezegd. Als je nu slim bent, gebruik je de informatie van de kenteken check om te onderhandelen over de prijs. Confronteer de verkoper met de informatie die je hebt gevonden, vraag of er een nieuwe prijs gemaakt kan worden en gebruik de informatie van de kenteken check om geld te besparen.

Kenteken checken: voor de lol voertuiggegevens achterhalen

Tot slot is het uitvoeren van een kenteken check niet alleen verstandig als je een tweedehands auto gaat kopen, maar kun je dit ook voor de lol doen. Zie je bijvoorbeeld een mooie auto rijden en ben je benieuwd wat dit voertuig waard is? Dan kun je dit eenvoudig achterhalen door middel van een kenteken check.