Een tweedehands auto kopen brengt diverse voordelen met zich mee, maar dit wil helaas niet zeggen dat het aanschaffen van een occasion enkel pluspunten heeft. Zo loop je als koper van een tweedehands auto ook altijd bepaalde risico’s, bijvoorbeeld dat je een auto koopt van minder goede kwaliteit dan je verwacht had of dat je een auto koopt met een teruggedraaide tellerstand. Wil je de risico’s van het kopen van een tweedehands voertuig verkleinen? Schaf dan nooit zomaar een auto aan, maar voer altijd eerst een kenteken check uit.

Auto kopen & kenteken check: wat voor informatie kan ik verzamelen?

Wie een kenteken check uitvoert, kan diverse voertuiggegevens direct uit de database van de RDW halen. Enkele voertuiggegevens die je bijvoorbeeld kan verzamelen door een kenteken check uit te voeren, zijn zaken als het merk van de auto, het model van de auto, het bouwjaar van de auto, het aantal eigenaren van de auto die je wilt kopen, het schadeverleden van de auto en de staat van onderhoud van de auto en de aankoopwaarde en dagwaarde van het voertuig. Tot slot kun je tegen betaling tevens achterhalen of de tellerstand van het voertuig logisch is met de tellerstanden in de database van de RDW, zodat je kan achterhalen of de tellerstand van de auto die je wilt kopen mogelijk teruggedraaid is. Kortom: het uitvoeren van een kenteken check geeft je een duidelijk beeld van een specifiek voertuig, zodat jij een slimmere aankoop kan doen.

Kenteken check & een auto kopen: hoe werkt het?

Het uitvoeren van een kenteken check bij het auto kopen is erg eenvoudig. Zo vul je simpelweg het kenteken van de auto die je wilt kopen in, om vervolgens jouw aanvraag te versturen en de online tool de rest van het werk te laten doen. Heb je het juiste kenteken ingevuld, dan krijg je na het versturen van jouw aanvraag een soort digitaal rapport met gegevens. Dit rapport kun je inzien om meer inzicht te krijgen in een specifieke auto te kopen. zodat je zeker weet dat je een slimme investering doet. Het opslaan van het rapport is niet mogelijk, maar je kunt het rapport wel printen om het later nog eens te bekijken.