Alles Wat Je Moet Weten Over Banden

June 24, 2020

Home » Schade & onderhoud

Kent u de band van uw auto zoals het hoort? Het biedt ons gegevens die we vaak missen, maar die uiterst belangrijk zijn om te weten over de gebruiksduur. In dit bericht zullen we enkele interessante details over auto banden verduidelijken die altijd moeten worden opgemerkt.

Heeft de band de goede kant om te monteren?

De fabrikant investeert in onderzoek en technologie om banden te maken die duizenden kilometers meegaan, in de meest uiteenlopende situaties. Zelfs het geluidsniveau in de cabine wordt gemeten. Hoe minder geluid de band maakt, hoe beter. Alleen dan keert de nietsvermoedende bestuurder de zijkant van de band om bij het wisselen en gaat alles bergafwaarts en beginnen er geluiden en geluiden te verschijnen.

Er zijn momenteel drie soorten banden:

1 – Symmetrisch – Dit zijn de overgrote meerderheid en zoals de naam al zegt, ze hebben dezelfde ontwerpen en kunnen vanaf elke kant en vanuit elke richting worden gebruikt. Het loopvlak heeft een V-vorm, die altijd in de draairichting wijst. Als deze band op de tegenovergestelde manier wordt gemonteerd, verliest hij alle functies van het afvoeren van water. Het voordeel is dat het in natte omstandigheden een laatste prestatie levert en een uitstekende prestatie in droge omstandigheden.

2 – De directionele – Ze hebben ook dezelfde ontwerpen, maar ze moeten in een bepaalde richting draaien, het zijn banden die sportwagens uitrusten. Het heeft een eenvoudiger ontwerp dat de meeste mensen gebruiken. De voordelen zijn dat het weinig geluid bevat en veel gemakkelijker kan werken op de zwenkwiel (4 wielen), met een langere levensduur. Het nadeel is dat het slecht presteert op natte en droge wegen.

3 – Asymmetrisch – Heeft verschillende ontwerpen en ongelijke zijkanten, de interne en de externe. Deze zijn moderner op de markt en passen zich aan elk type voertuig aan. Het wordt ge√Įdentificeerd door de woorden Inside / Outsite. Elke kant heeft zijn belang, een doel. Het externe deel heeft robuustere blokken en zorgt ervoor dat de auto de inspanning in bochten beter absorbeert.

Wanneer moet u de BAND vervangen?

Elke band heeft een markering op het loopvlak, TWI genaamd, wat een indicatie is dat de levensduur van de band voorbij is. Zodra hij verslijt en de limiet van 1,6 mm bereikt, verliest de band zijn functie en loop je verschillende veiligheidsrisico’s, zoals aquaplaning. De TWI-maatregel wordt ook door de politie gebruikt om het voertuig te arresteren.

Als je een nieuwe en originele band voor je auto wilt bestellen, kijk dan op: reserveonderdelen online winkel Auto-onderdelen24.nl.