Wat moet u weten voordat u een autoalarm koopt?

June 19, 2024

Home » Uncategorized

Wat moet u weten voordat u een autoalarm koopt?

Uw auto beveiligen tegen inbraak en diefstal? Er zijn verschillende alarmsystemen waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er de 5 klasse-alarmen waarmee u uw auto kunt beveiligen, waaronder systemen die zijn uitgerust met technologieën die uw auto 24 uur per dag en 7 dagen in de week kunnen volgen. Deze systemen zijn ook gekoppeld aan anti-jamming modulen die verstoringen aan het GPS-signaal van de auto kunnen tegenhouden, bij een klasse 4 alarm en klasse 5 alarm is dit mogelijk. Dieven zijn tegenwoordig erg slim en maken gebruik van apparatuur die uw auto zonder beveiliging makkelijk kunnen ontgrendelen of zelfs starten.

Belangrijke kenmerken van een autoalarm

Voertuigvolgsysteem

Naast auto-alarmen die een sirene af laten gaan als deze zonder toestemming wordt opengemaakt of gestart, bestaan er systemen die een auto kunnen volgen. Het klasse 4 alarmsysteem is zo’n voertuigvolgsysteem. Het systeem kan uw auto 24/7 volgen zodat u weet waar uw auto zich bevindt wanneer deze gestolen is. Wist u dat er in het afgelopen jaar 47% van de gestolen personenvoertuigen zijn teruggevonden? Dit is het hoogste terugvindpercentage in 10 jaar tijd.

Anti-jamming technologie

De anti-jamming technologie zorgt ervoor dat het geactiveerd wordt als er jamming wordt waargenomen. Dit systeem zal het jammen dan blokkeren. Dit is belangrijk omdat dieven tegenwoordig het GPS/GSM signaal proberen te verstoren (jammen) en dit maakt de vindbaarheid van de auto, wanneer deze gestolen is, minder. Met een anti-jamming module blijft uw auto dus altijd verbonden met GPS-satellieten, waarmee u de auto goed kan volgen en een betere route-informatie garandeert.

Sirene

Bij sommige winkels gaat er bij inbraak een sirene af. Bij auto’s kan dit ook het geval zijn. Dit is erg handig om anderen of uzelf erop te wijzen dat er een auto-inbraak is. Hierdoor kan de dief schrikken en worden anderen en misschien u gealarmeerd om vervolgens de politie te kunnen bellen.

Installatie en onderhoud

Fleetaccess biedt gecertificeerde technici die de installatie van autoalarmen uitvoeren. Zij zorgen ervoor dat een autoalarm wordt gemonteerd wat past bij uw behoeften. Het systeem moet op de juiste manier worden geïnstalleerd, dit moet volgens de strenge richtlijnen van keuringsinstanties als de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Als een alarmsysteem drie jaar oud is, moet het jaarlijks herkeurd worden voor een geldig SCM certificaat. Bij Fleetaccess kan worden gecontroleerd of alles naar behoren functioneert.

Garantie en service

Garantie en service is erg belangrijk bij een dienst en product als deze, u wilt namelijk dat alles zo goed mogelijk werkt en dat het ook goed blijft werken. Bij Fleetaccess is het inbouwen van alarmsystemen bij de aanschaf inbegrepen. Ook krijgt u daar ook nog eens 5 jaar garantie bij.