Waarvoor dient de bobine?

August 2, 2021

Home » Uncategorized

Een bobine is een essentieel onderdeel van een ontstekingssysteem van een voertuig. Zijn voornaamste functie bestaat erin de spanning die door de accu van het voertuig wordt opgewekt, te verhogen en de bougies in staat te stellen een vonk te ontsteken. 

Moderne voertuigen gebruiken slechts één bobine per cilinder. Dit zorgt voor lagere emissies, een hoog brandstofverbruik en een langere levensduur van de bougies.

Hoe kan men bepalen of de bobine defect is?

Een defecte bobine leidt tot structurele en prestatieproblemen in uw voertuig. Hieronder vindt u de tekenen die wijzen op een defecte bobine:

– Olielekkage

– Auto start niet

– Lage brandstof

– Backfiring

– Slechte werking katalysator

– Motorlampje gaat branden

– Uw motor maakt een vreemd geluid

– Uw bougies zijn defect of versleten

Hoe een slechte bobine vervangen? 

Zonder de goede werking van de bobine zal uw voertuig slecht lopen. U kunt een bobine thuis vervangen met behulp van een moersleutel, een dopsleutel en een platte schroevendraaier. Volg gewoon deze stappen:

  1. Open de motorkap van uw auto en verwijder de plastic afdekking van de motor.
  2. Koppel de accu los.
  3. Draai de schroeven los die de defecte bobine vasthouden.
  4. Koppel beide zijden van de bobine los.
  5. Trek hem er voorzichtig uit en installeer de nieuwe bobine in omgekeerde volgorde.

Beschrijving van de Hella bobine

Hella bobine past op veel BMW modellen is de gloednieuwe bobine op de markt. Deze hoogwaardige 3-pins bobine werkt zelfs onder extreme omstandigheden en zorgt ervoor dat u de beste prestaties van uw auto krijgt. Het is vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en dit maakt het corrosiebestendig en slijtvast.

Welke is geschikt voor BMW?

De meest bekende BMW modellen hebben 6 bobines voor 6 cilinders. Weinig geschikte BMW voertuigen met HELLA bobine 3-polig zijn onder andere:  BMW 1 E88, E82, E81 verschillende modificaties.