Waar moet je op letten bij het importeren van een auto in Nederland?

April 9, 2020

Home » Uncategorized

Of je nu op zoek bent naar een grotere selectie aan auto’s om uit te kiezen, geld probeert te besparen op een vergelijkbaar voertuig of misschien een levenslange droom van het bezitten van een speciale auto realiseert, het kopen en importeren van een auto kan een waardige investering van je tijd en geld zijn. Maar toch zijn er bepaalde zaken en regels waar je op moet letten.

Aanpassingen 

Geïmporteerde auto’s worden over het algemeen vervaardigd volgens de specifieke eisen van het land van import. Dit betekent dat wanneer ze naar sommige Europese landen, waaronder Nederland, worden geëxporteerd, ze dure aanpassingen nodig kunnen hebben om aan de lokale regelgeving te voldoen. Het is raadzaam om je bij je lokale overheid te informeren naar eventuele land specifieke aanpassingen die je moet doen.

 

Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM)

Bij het kopen van een geïmporteerde auto moet je rekening houden met de aankoopbelasting. In Nederland is het verplicht om belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) te betalen wanneer je in het bezit bent van een voertuig (auto, busje, motor, aanhanger of vrachtwagen). Je ontvangt dan automatisch een aanslag van de Belastingdienst. De aankoopbelasting (omzetbelasting) wordt door elke afzonderlijke staat vastgesteld en varieert van 0 tot 9%. In het algemeen moet de belasting niet worden betaald als het voertuig onmiddellijk wordt uitgevoerd. Als je een auto koopt terwijl je in het buitenland bent, kan het zijn dat je de belastingen van het land moet betalen en dat je deze na verzending opnieuw moet betalen. ‘Wat is mijn BPM?’ is waarschijnlijk wat je je nu afvraagt. Geen zorgen je kan snel alle info vinden over ‘mijn BPM’ en met deze tool eenvoudig je BPM laten berekenen.

Betaalmethode

Wanneer je een geïmporteerde auto koopt moet je voor een veilige betaalmethode opteren. Het betalen van een grote hoeveelheid geld, om een auto te kopen en te importeren uit het buitenland, kan riskant zijn. Je hebt vaak te maken met een onbekende internationale verkoper en niet iedereen heeft de luxe om naar het buitenland te reizen om de transactie af te ronden. Voorkom dat je wordt opgelicht door te kiezen voor een veilige en beveiligde betaalmethode. Dit betekent dat je anonieme betalingsmethoden zoals Western Union of PayPal moet vermijden voor grote overzeese transacties. Terwijl contant geld altijd nuttig is als je op zoek bent naar een korting, kunnen reischeques en creditcards veiliger zijn. Het is ook mogelijk om geld over te maken van een bank in Europa naar een Nederlandse bank.