Volkswagen ID.4: Is de Elektrische SUV Beter dan zijn Hatchback Broertje, de ID.3? – Een Vergelijking

April 20, 2023

Home » Blog » Elektrische auto

De Volkswagen ID.4 is de nieuwste toevoeging aan de elektrische line-up van Volkswagen en het eerste volledig elektrische SUV-model van het merk. Maar hoe presteert de ID.4 in vergelijking met zijn hatchback-broertje, de ID.3? In dit artikel bekijken we de prestaties, het ontwerp en de technologie van de Volkswagen ID.4.

Prestaties en rijbereik

De Volkswagen ID.4 is voorzien van een 82 kWh batterij die een rijbereik biedt van maximaal 520 km. De elektromotor heeft een vermogen van 204 pk en een koppel van 310 Nm, wat resulteert in een acceleratie van 0-100 km/u in 8,5 seconden. De ID.4 is uitgerust met een snellaadfunctie waarmee de batterij binnen 38 minuten tot 80% kan worden opgeladen.

Ontwerp en interieur

De Volkswagen ID.4 heeft een sportief en stoer SUV-ontwerp met een opvallende voorkant en een gestroomlijnd profiel. Het interieur is ruim en modern met een strak ontwerp en hoogwaardige materialen. De ID.4 biedt ook veel comfort- en gemak functies, zoals verwarmde stoelen en stuurwiel, een panoramisch schuifdak en een digitale cockpit.

Technologie

De Volkswagen ID.4 is voorzien van geavanceerde technologieën, zoals het nieuwe MEB-platform van Volkswagen dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s. Het infotainmentsysteem heeft een groot touchscreen-display en biedt tal van functies, zoals navigatie, spraakbesturing en smartphone-integratie. Bovendien heeft de ID.4 een reeks rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control en lane assist, die het rijden veiliger en gemakkelijker maken.

Vergelijking met de ID.3

Hoewel de ID.4 en de ID.3 veel overeenkomsten hebben, zijn er enkele verschillen tussen de twee modellen. De ID.4 biedt bijvoorbeeld meer ruimte en comfort dan de ID.3 en heeft een hoger rijbereik. Aan de andere kant is de ID.3 compacter en daardoor wendbaarder in het stadsverkeer. Beide modellen hebben echter geavanceerde technologieën en bieden een soepele en stille rijervaring.

Conclusie

De Volkswagen ID.4 is een indrukwekkende elektrische SUV met een ruim en modern ontwerp, geavanceerde technologieën en indrukwekkende prestaties. In vergelijking met de ID.3 biedt de ID.4 meer ruimte en rijbereik, maar beide modellen zijn uitstekende opties voor iedereen die op zoek is naar een elektrische auto met geavanceerde functies en een soepele rijervaring.