Tips voor het kopen van een tweedehands auto

September 18, 2023

Home » Uncategorized

Wanneer je van plan bent om een tweedehands auto te kopen of te gaan leasen, dan is het natuurlijk goed om te weten waar je op moet letten. Op die manier kun je een goede investering doen en weet je zeker dat de auto goed is. Ook is het natuurlijk goed om niet in de fout te schieten bij het kopen van een tweedehands auto. Hieronder bespreken we dus tips voor het kopen van een tweedehands auto en ook wat je juist niet moet doen als je een occasion wilt kopen.

Leasen of kopen?

Allereerst is het verstandig dat je eruit komt of je een tweedehands auto wilt kopen of wilt gaan leasen. Er zit namelijk nog wel een verschil tussen beide opties. Bij occasion lease is het namelijk zo dat je via een leasemaatschappij een tweedehands auto kunt gaan leasen. Mocht je een eigen bedrijf hebben, dan is het natuurlijk heel interessant om een auto te gaan leasen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor financial lease, waarbij je een tweedehands auto leasen in naam van je bedrijf. Je bent financieel zelf verantwoordelijk voor de auto, denk aan verzekering en onderhoud. Na het einde van je leasecontract ben je helemaal eigenaar van de auto. Je koopt hem als het ware af, om zo grote kosten in één keer te voorkomen.

Kijk naar de geschiedenis

Het is daarnaast ook belangrijk dat je een auto kiest die een goede geschiedenis heeft. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een auto koopt die al veel schade heeft gehad. Dit is voor de autoverzekering niet gunstig, maar ook voor jezelf is het niet gunstig. Daarnaast kan het ook zijn dat de auto gestolen is, het is natuurlijk een kleine kans, maar het is altijd aanwezig. Doe daarom goed onderzoek naar de auto die je op het oog hebt. Er zijn namelijk veel mensen die deze stap overslaan en dus een fout over het hoofd zien, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Check de staat van de auto

Als laatste is het natuurlijk goed om de huidige staat van de auto goed te checken voordat je hem gaat kopen. Zo is het verstandig om een proefritje te maken met de auto om te kijken hoe het allemaal werkt. Daarnaast is het ook van belang dat je de motorkap even open doet om te kijken of je dingen ziet die niet kloppen. Verder is het uiterlijk van de auto ook belangrijk. Check de auto op grote deuken of oneffenheden die niet helemaal kloppen. Als je een goed gevoel hebt over de auto, dan is het tijd om te bieden!