Tijdloze technologie van BMW

May 28, 2024

Home » Auto importeren » Blog » Dagwaarde Auto

Tijdloze technologie van BMW

Overweeg je een tweedehands auto? Dan is het belangrijk niet alleen te kijken naar wat onder de motorkap zit, maar ook hoe die technologieën over de jaren gepresteerd hebben. BMW, een leider in automobielinnovatie, heeft door de jaren heen technologieën ontwikkeld die niet alleen indruk maken als ze nieuw zijn, maar die ook bewezen hebben betrouwbaar te blijven op de lange termijn. In dit artikel duiken we in enkele van deze technologieën.

Technologieën die de proef van tijd doorstaan

De voortdurende ontwikkeling van efficiënte en krachtige systemen laat duidelijk zien dat BMW zich inzet voor technologische vooruitgang. Hieronder noemen we enkele technologieën die ook in occasions hun waarde bewijzen: 

  • BMW TwinPower Turbo motoren: Deze motoren combineren turbocharging met directe brandstofinjectie en variabele kleptiming. Dit zorgt voor een krachtige, maar toch brandstofzuinige motor die zowel in nieuwe als in oudere modellen uitstekend presteert.
  • Elektrische aandrijftechnologie (eDrive): BMW’s eDrive technologie maakt deel uit van hun grotere elektrische mobiliteitsstrategie. Deze technologie, die zowel volledig elektrische als plug-in hybride voertuigen omvat, biedt een indrukwekkende acceleratie en verminderde uitstoot. 
  • Intelligent Energy Management en 48 volt Mild Hybrid technologie: Deze energiebeheersystemen verbeteren de efficiëntie door energie die gewoonlijk verloren gaat bij remmen, terug te winnen en opnieuw te gebruiken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het verlaagt ook de operationele kosten.

Veiligheid en Rijassistentiesystemen

BMW zet veiligheid altijd voorop. Hun moderne voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde rijassistentiesystemen die ook in tweedehands modellen hun waarde behouden.

Active Driving Assistant

Deze functie biedt technologieën zoals rijstrookassistentie, dodehoekdetectie en automatische noodremmen. Deze systemen helpen niet alleen bij het voorkomen van ongelukken, maar zorgen ook voor extra rijcomfort en gemoedsrust.

Park Assist en Surround View

Voor bestuurders die hulp nodig hebben bij het parkeren, biedt BMW parkeersystemen en een 360-graden camera. Deze functies maken parkeren in kleine ruimtes gemakkelijker en verkleinen de kans op schade aan het voertuig.

De technologieën van BMW en occasions

De technologieën van BMW zijn niet alleen ontworpen voor hun prestaties in nieuwe auto’s, maar zijn ook bewezen duurzaam en betrouwbaar over vele kilometers en jaren. Ook bieden de technologieën leuke voordelen in de occasion markt. Een tweedehands BMW kopen betekent toegang krijgen tot geavanceerde, bewezen technologie tegen slechts een deel van de kosten van een nieuwe auto. Dit maakt BMW occasions een goede keuze voor autokopers die waarde hechten aan kwaliteit, duurzaamheid en geavanceerde technologie. Benieuwd naar BMW occasions? Bezoek Hedin Automotive om de brede selectie van BMW occasions te bekijken.