Natuurlijk wilt u zo goed mogelijk voorbereid zijn voor uw CBR theorie-examen, het is daarom belangrijk om voor het daadwerkelijk examen goed te oefenen. Gelukkig zijn er tal van (goede) mogelijkheden om uzelf goed voor te bereiden voor het uiteindelijke examen. De meeste examenkandidaten kiezen ervoor om een theorie boek aan te schaffen. In dit boek kunt u alle verkeersregels, verkeersborden en tal van voorbeeldsituaties vinden. Door de verkeersregels en verkeersborden goed te leren, kunt u het theorie-examen met een goed resultaat afleggen.

Hoe oefen ik theorie examens?

Natuurlijk is het leren alleen niet voldoende, daarom is het ook belangrijk om het theorie examen te oefenen. Op het internet zijn er tal van websites te vinden waarop u gratis dan wel betaald (oude) theorie examens kunt oefenen. Door het maken van deze theorie-examens krijgt u een goed beeld van hoe het uiteindelijk examen eruit gaat ziet. Daarnaast leert u door te oefenen ook om te gaan met de tijdsdruk die komt kijkt bij het uiteindelijke examen, tenslotte hebt u maar een korte tijd om een vraag te beantwoorden.

Verkeersborden oefenen

Verkeersborden is één van de onderdelen die bij het afleggen van het theorie-examen aan bod komen. Soms krijgt u letterlijk de vraag om de betekenis van een verkeersbord te geven (meerkeuze), maar soms moet u het ook toepassen in een situatie (bijvoorbeeld een voorrangssituatie). Het oefenen van de verkeersborden is daarom belangrijk voor het afleggen van het theorie-examen. Door alleen de theoretische betekenis van verkeersborden te leren zult u het examen (naar alle waarschijnlijkheid) niet kunnen halen, daarom is het ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de voorbeeldsituaties.

Verkeersregels oefenen

Ook de verkeersregels worden getoetst tijdens een CBR theorie-examen. De meeste theorieboeken besteden veruit het grootste deel van het boek aan het uitleggen van de verkeersregels. De enige manier om verkeersregels te oefenen is door voorbeeldsituaties te bekijken en oefenexamens te maken.

Gratis theorie examen oefenen

De meeste websites die theorie-examens aanbieden vragen hiervoor een betaling. Op het moment dat u een theorieboek koopt, krijgt u hier vaak ook een CD bij waarop gratis theorie-examens staan. Natuurlijk kunt u deze gratis theorie examens goed gebruiken voor het oefenen voor het echte CBR examen.