Hebt u een eigen bedrijf en hebt u er niet zoveel zin in om steeds alle bonnetjes van tankstations te bewaren? Dan kunt u er tegenwoordig voor kiezen om een tankpas aan te vragen. Tegen betaling van een klein bedrag per maand (gemiddeld ongeveer 2 tot 5 euro per maand) kunt u alle bonnetjes en facturen van tankstations gemakkelijk bewaren op één pas. Aan het eind van de maand ontvangt u netjes een factuur waarop u precies ziet voor hoeveel euro u hebt getankt. Deze factuur kunt u direct in uw boekhouding verwerken, u hoeft dus niet zelf alle bonnetjes handmatig op te tellen. Daarnaast kunt u uw personeelsleden ook laten tanken met de tankpas, uw personeel hoeft dus niet tijdelijk geld voor te schieten op het moment dat ze moeten tanken met de bedrijfsauto.

Een tankbonnetje raakt u snel kwijt, de gegevens op een tankpas blijven enkele jaren toegankelijk. Als u gemiddeld één bonnetje per maand zou kwijtraken, dan hebt u de kosten van de tankpas er al met gemak uit. De tankpas is dus zeker een goede investering voor ondernemers die vaak zakelijk moeten tanken. Natuurlijk moet u wel zelf goed onderscheid blijven maken tussen zakelijke en privé kilometers.

Geldigheid van de tankpas

Ondertussen kunt u de tankpas door heel Nederland gebruiken, het maakt dus niet uit bij welk tankstation u gaat tanken. Naast het tanken van brandstof kunt u de tankpas ook gebruiken voor het (laten) wassen van uw auto bij het tankstation. Voor het gebruik van de tankpas hebt u wel een pincode nodig, hierdoor kunnen alleen de mensen waaraan u de pincode verstrekt tanken met de pas. Ongeacht hoeveel bedrijfsauto’s u op de weg heeft, is het aanvragen van een tankpas bijzonder interessant. De tankpas is op dit moment nog alleen geldig in Nederland, bij het tanken in het buitenland moet u voorlopig nog wel de bonnetjes blijven bewaren. Naar verwachting zal de tankpas later voor heel Europa beschikbaar worden.

Tankpas aanvragen

Aan het aanvragen van een tankpas zijn wel kosten verbonden, u hebt echter al een tankpas vanaf €2 per maand. De meeste bedrijven zullen meteen voor meerdere personeelsleden een tankpas willen aanvragen, dit is uiteraard mogelijk. De contractsduur van een tankpas is 1 jaar, de opzegtermijn is 2 of 3 maanden. Op het moment dat u uw tankpas wilt opzeggen, dan rijden wij u aan om dit wel tijdig te doen. Bij de meeste tankpassen kunt u daarnaast ook de optie ‘pechhulp’ aanzetten, dit is dan bij uw pas inbegrepen.