Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen komt er meestal veel meer bij kijken dan dat je voor af bedenkt. Van de buitenkant kan het voertuig er heel goed uit zien maar je weet niet de huidige staat van het voertuig. Het is verstandig om eerst wat meer informatie over het voertuig te raadplegen door hieronder het kenteken in te voeren. Ook is het altijd verstandig om een monteur er eerst naar te laten kijken.

RDW Voertuiggegevens

Via rdw-kenteken.nl kunt u geheel kosteloos een kentekencheck uitvoeren om de rdw voertuiggegevens op te halen. Buiten deze kenteken check om staan er nog vele andere tips op internet. Ook handig zijn de filmpjes op youtube met de vele tips waar op te letten bij het aanschaffen van een tweedehandse auto.

Uw voertuig schorsen bij het RDW

Gaat u een langere tijd uw auto niet gebruiken? Dan kunt u uw auto schorsen bij het RDW. Op deze manier bespaart u op uw wegenbelasting en op de verplichte wa-autoverzekering. Tegenwoordig kunt u simpel en snel uw eigen autoschorsen middels de website van de rdw. Wel dient u te beschikken over een DigiD. Zodra u bent ingelogd met uw digid op de website van het rdw kunt u de optie kiezen om uw auto te laten schorsen. Als u betaald met iDEAL dan is uw auto dezelfde dag nog geschorst en hoeft u niet langer de belastingdienst en de verzekeraar te betalen.

Kenteken RDW

Door de kentekencheck hier te doen worden alle voertuiggegevens bij het RDW opgevraagd. Hiermee krijg je meer informatie over de specificaties van het voertuig zelf. Hierdoor kunt u het voertuig beter op waarde schatten. Hierdoor weet je hoe oud de auto is, of dat deze zuinig is, wat het vermogen is en nog veel meer belangrijke informatie.

RDW Kenteken

Het is geheel gratis om de RDW voertuiggegevens op te halen door uw kenteken hieronder in te vullen. In tegenstelling tot andere websites hoeft u geen SMS te versturen of uw email adres achter te laten.

Welke RDW voertuiggegevens kan ik controleren?

Kiest u voor het achterhalen van RDW voertuiggegevens door middel van een kenteken check, dan kunt u veel informatie met betrekking tot een voertuig achterhalen. Zo kunt u erachter komen wat het bouwjaar van een auto is, maar ook wat de staat van onderhoud van een voertuig is en wat de schadehistorie van een auto is. Voert u een kenteken check uit om RDW voertuiggegevens te achterhalen, dan krijgt u simpelweg een duidelijk beeld van het voertuig dat u mogelijk aan wilt schaffen.

Zeker als u een goede keuze wil maken bij het aanschaffen van een tweedehands auto, is het belangrijk om de RDW voertuiggegevens van een auto zelf te controleren. Natuurlijk kunt u enkel gebruik maken van de RDW voertuiggegevens van de verkoper van de auto, maar deze gegevens zijn mogelijk niet betrouwbaar of actueel. Wilt u zeker weten dat u een goede aankoop doet? Controleer de gegevens dan zelf en doe altijd een slimme investering.