De benaming ‘privé lease’ is afgeleid van de Engelse benaming ‘private lease’, hetgeen betekent dat u als particulier een auto least bij een leasemaatschappij. Indien u bij een groot bedrijf werkt, dan is het vaak mogelijk om een auto van de zaak te krijgen. Voor werkgevers is het fiscaal voordelig om hun werknemer te voorzien van een leaseauto van de zaak. Toch zijn er nog een hoop bedrijven die hun personeel geen leaseauto geven, u kunt er dan voor kiezen om zelf een leasecontract af te sluiten.

Het grote voordeel van privé lease is dat u, anders dan bij de aanschaf van een auto, niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen voor de aanschaf van uw voertuig. Maandelijks betaalt u een bedrag om gebruik te mogen maken van de auto, de leasemaatschappij zorgt vervolgens voor het onderhoud aan de auto. Het nadeel van privé lease is natuurlijk dat het voertuig niet uw eigendom is, aan het eind van de leaseperiode moet u het voertuig dan ook terugbrengen naar de leasemaatschappij.

Geen zorgen voor het onderhoud bij privé lease

Met een privé leaseauto hebt u zelf nooit zorgen, tenslotte zorgt de leasemaatschappij voor de APK keuring en het onderhoud. Indien er wat kapotgaat aan een leaseauto, dan bent u hier niet verantwoordelijk voor aansprakelijk. Veel mensen vinden het een fijn gevoel om niet zelf verantwoordelijk te zijn voor het onderhoud van hun auto, natuurlijk is het wel wat duurder dan wanneer u uiteindelijk zelf een auto zou kopen.

Wel of geen privé lease

Hebt u op dit moment voldoende tijd om zelf een nieuwe of tweedehandse auto te kopen? Dan raden wij u aan dit te doen op het moment dat u graag zo min mogelijk wilt betalen voor uw voertuig. Leasemaatschappijen moeten natuurlijk ook winst maken, maar zorgen er daarbij wel voor dat u zelf absoluut geen zorgen heeft over uw auto. Op het moment dat u niet in één keer een groot bedrag wilt betalen voor een voertuig, bijvoorbeeld omdat dit voor u financieel niet mogelijk is, dan is privé leasen wel degelijk interessant. Het afsluiten van een lening voor de aanschaf van een auto is vaak veel duurder dan een leasecontract.

Privé lease contract

U sluit een leasecontract meestal voor één of twee jaar af, het komt ook nog wel eens voor dat het contract een looptijd heeft van één maand, in dat geval kunt u het contract dus elke maand beëindigen. Op de website van de leasemaatschappij kunt u vaak al zien welke modellen ze op voorraad hebben en wat de uiteindelijke prijs zal zijn.