Opel komt met een tweede elektrische auto

June 25, 2020

Home » Blog » Uncategorized

De nieuwe Mokka van Opel wordt een elektrische auto. Het is voor de autofabrikant Opel zijn tweede elektrische model sinds ze onder de PSA Group vallen. De Mokka heeft dezelfde basis als de Opel Corsa, hierdoor is hij een stuk compacter en lichter dan zijn voorganger. Er komt ook een uitvoering van de Opel Mokka beschikbaar die rijdt op benzine en diesel.

De nieuwe Opel Mokka is een crossover van 4,15 meter lang en hij is 12,5 centimeter korter dan zijn voorganger. De bagageruimte wordt 6 liter kleiner en wielbasis blijven min of meer gelijk. Wel is er meer zitruimte voor de passagiers die achterin zitten. Door de compacte afmetingen weegt dit model 120 kilo minder dan het vorige model. De nieuwe Opel Mokka gaat er geheel anders uitzien aan de buitenkant dan het vorige model. Hiermee presenteert Opel een duidelijk beeld van hoe hun toekomstige auto’s eruit gaan zien. In de auto vind je een groot scherm die bestaat uit twee losse displays. De bestuurder ziet een 12 inch display achter het stuur.

Opel is tegenwoordig onderdeel van de Franse PSA Group en hieronder vallen ook Citroën, DS en Peugeot. De basis van de nieuwe Opel Mokka is om deze reden niet alleen gelijk met de Opel Corsa, maar tevens met de Citroën C4, DS 3 Crossback en de Peugeots 208 en 2008. De nieuwe Mokka wordt leverbaar met diesel en benzinemotoren, maar tevens met een geheel elektrische aandrijving. Deze elektrische uitvoering heeft een accu van 50 kWh en een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor met 260 Nm koppel. Het rijbereik van de auto komt hiermee te leggen op 322 kilometer. De elektrische Opel Corsa beschikt over dezelfde aandrijflijn. Het allereerste elektrische model van Opel, de Ampera, werd nog geproduceerd door de vorige eigenaar van Opel, General Motors. Dit model wordt niet meer geproduceerd en is alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

De prijs van de nieuwe Opel Mokka is nog niet bekend, maar hij wordt later dit jaar geproduceerd en je zal hem voor het einde van het jaar al bij de dealers kunnen terugvinden.