Ontdek de Technologieën Van de Volkswagen Golf 8

May 23, 2023

Home » Blog

De Volkswagen Golf is één van de meest populaire auto’s ter wereld. Met de introductie van de achtste generatie heeft Volkswagen weer een nieuwe standaard gezet op het gebied van technologie en innovatie. In dit artikel nemen we een kijkje naar de technologieën die de Volkswagen Golf 8 zo bijzonder maken.

Vernieuwde infotainment systeem

De Golf 8 is uitgerust met een volledig vernieuwd infotainment systeem. Het touchscreen display is vergroot naar 10 inch en kan nu ook worden bediend door middel van gebaren. Het systeem is sneller en intuïtiever geworden en biedt nu meer mogelijkheden voor personalisatie.

Travel Assist

De Volkswagen Golf 8 is de eerste Volkswagen die is uitgerust met Travel Assist. Dit systeem combineert Adaptive Cruise Control met Lane Assist en maakt semi-autonoom rijden mogelijk op snelwegen. De bestuurder moet wel nog steeds zijn handen aan het stuur houden.

IQ.LIGHT LED Matrix verlichting

De Golf 8 is ook uitgerust met de nieuwste verlichtingstechnologie van Volkswagen, IQ.LIGHT LED Matrix verlichting. Dit systeem biedt niet alleen betere zichtbaarheid, maar past zich ook automatisch aan aan de omstandigheden op de weg, zoals bochten en tegenliggers.

We Connect Plus

De Golf 8 is uitgerust met het We Connect Plus-systeem, waarmee de bestuurder de auto kan bedienen via een app op zijn smartphone. Dit systeem biedt onder andere de mogelijkheid om de auto op afstand te vergrendelen en ontgrendelen en om de locatie van de auto te vinden.

Krachtige motoren

Onder de motorkap van de Golf 8 vinden we een breed scala aan krachtige motoren, waaronder benzinmotoren, dieselmotoren en hybride aandrijflijnen. De benzinemotoren variëren van 90 tot 150 pk, terwijl de dieselmotoren variëren van 115 tot 200 pk. De hybride aandrijflijnen hebben een vermogen van 204 tot 245 pk.

Conclusie

De Volkswagen Golf 8 is een auto die barst van de technologieën en innovaties. Van het vernieuwde infotainment systeem tot het semi-autonome rijden met Travel Assist en de IQ.LIGHT LED Matrix verlichting, deze auto biedt de nieuwste technologieën op allerlei gebieden. Of het nu gaat om veiligheid, comfort of prestaties, de Volkswagen Golf 8 is klaar voor de toekomst.