Op het moment dat u in het bezit bent van een oldtimer, dan bent u ook verplicht om deze te verzekeren. In de meeste gevallen kunt u uw oldtimer zeer voordelig verzekeren, u hoeft dan slechts enkele euro’s per maand te betalen voor de oldtimerverzekering. Daarnaast past een oldtimerverzekering ook precies bij de wensen van mensen die in het bezit zijn van een klassieker, bij schade wordt namelijk altijd een vergoeding gegeven op basis van de taxatiewaarde en niet op basis van de dagwaarde. De dagwaarde van een oldtimer ligt vrijwel altijd zeer laag, terwijl de taxatiewaarde een heel stuk hoger ligt. Veel mensen die in het bezit zijn van een oldtimer rijden hier maar heel soms in, bijvoorbeeld alleen in de zomermaanden. Als u minder dan 5.000 kilometer per jaar met uw oldtimer rijdt, dan krijgt u bij de meeste bekendere verzekeringsmaatschappijen nog eens een extra korting op uw oldtimerverzekering.

Oldtimerverzekering motor

De meeste mensen denken bij het woord ‘oldtimer’ alleen aan auto’s, echter vallen oudere motoren ook gewoon onder de oldtimerverzekering. De maandelijkse premie voor een motor oldtimerverzekering liggen nog zelfs een stuk lager dan die voor een auto, daarom kunt u voor een bijzonder laag bedrag uw oude motor toch goed verzekeren. De premie voor uw oldtimerverzekering motor is afhankelijk van het merk, model, bouwjaar, getaxeerde waarde, aantal KM per jaar, postcode en geboortedatum van de eigenaar.

Oldtimerverzekering auto

Veruit de meeste oldtimerverzekeringen worden afgesloten voor een auto. Uw auto dient 25 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor een voordelige oldtimerverzekering. Uiteraard is het verstandig om voor het daadwerkelijk afsluiten van de verzekering eerst de verschillende verzekeringsmaatschappijen goed met elkaar te vergelijken. Er zijn veel aanbieders van oldtimerverzekering, door te vergelijken kunt u dan ook veel geld besparen op de maandelijkse premie. Is uw auto op dit moment nog geen 25 jaar of ouder? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor een oldtimerverzekering, u zult dan een normale WA autoverzekering af moeten sluiten.