Lampjes in de spotlight: zo stel je autolampen af

September 20, 2023

Home » Uncategorized

Weet je, het afstellen van autolampen lijkt soms een lastige klus. Maar met een beetje geduld, en wat handige tips, krijg jij je autolampen in een handomdraai op de juiste hoogte. Duik mee in deze gids en binnen no-time zie jij het licht!

Doe-het-zelf in het duister

Laten we eerlijk zijn: een bezoekje aan de garage kost je niet alleen geld, maar ook tijd. Dus waarom zou je niet zelf de handen uit de mouwen steken en je autolampen afstellen? Pak eerst wat je nodig hebt. Een kruiskopschroevendraaier is vaak al genoeg. Ook handig: een maatje die even achter het stuur kan kruipen.

Ga naar een rustige, donkere plek. Bij voorkeur een plek met een muur waar je de lichtbundels op kunt laten schijnen. Parkeer de auto zo’n 5 meter van de muur af. Zorg dat je auto recht staat, zowel horizontaal als verticaal. Laat je buddy in de auto zitten om het gewicht te simuleren.

Spel met licht en schaduw

Zet nu de autolampen aan en je zult zien: er verschijnen twee lichtbundels op de muur. Het doel is om deze bundels precies goed te krijgen. Te hoog en je verblindt tegenliggers. Te laag en je ziet zelf niets meer.

Markeer het midden van elke lichtbundel met wat tape op de muur. De top van de lichtbundel (het helderste gedeelte) moet zich op of net iets onder de hoogte van je koplampen bevinden. Als dat niet zo is, is het tijd om aan de slag te gaan met die schroevendraaier. Bij de meeste auto’s vind je aan de achterkant van je koplamp een klein schroefje. Door hieraan te draaien, beweeg je de lichtbundel omhoog of omlaag. Draai en check steeds opnieuw tot je tevreden bent.

Winparts to the rescue

Stel, je bent aan het prutsen en denkt: dit gaat ‘m niet worden. Geen paniek! Winparts is je redder in nood. Bij Winparts kun je terecht voor allerlei auto-onderdelen, inclusief – je raadt het al – autolampen. Dus is er iets mis met je lampje, of heb je het gevoel dat er meer aan de hand is, neem dan een kijkje op hun website.

Maar ook als je gewoon op zoek bent naar wat extra informatie, is Winparts een aanrader. Ze hebben vaak handige tutorials en gidsen die je verder kunnen helpen. En mocht je toch besluiten de klus uit te besteden, dan hebben zij vast een goed adresje voor je in de buurt.

Afstellen van autolampen, je ziet: het is geen rocket science. Met een beetje geduld en de juiste tools kom je een heel eind. En mocht je er toch niet uitkomen, dan is er altijd nog Winparts om je uit de brand te helpen. Veel succes, en zorg dat je straalt op de weg!