Lamborghini gaat eenmalig een speciale sportwagen bouwen

December 25, 2020

Home » Blog » Uncategorized

In opdracht van een klant heeft Lamborghini besloten om een speciale sportwagen te bouwen. Het betreft de SC20. Dit model wordt maar eenmaal gebouwd, speciaal voor de klant die hierom heeft gevraagd. De Lamborghini SC20 is een open sportwagen die gebaseerd is op de Aventador. Er ligt een 770 pk sterke V12 motor in. Bij 770 pk produceert de motor 8500 tpm en 720 Nm koppel bij 6750 tpm. Het vermogen wordt geleverd met een geoptimaliseerde ISR transmissie met zeven versnellingen.

Het is nog niet bekend wat de prestaties van deze speciale sportwagen zullen zijn. Het lijkt erop dat de nieuwe Lamborghini in minder dan drie seconden naar 100 kilometer per uur accelereert. Hier van we vanuit, aangezien de auto gebaseerd op de Aventador SV Roadster die in 2,9 seconden dit behaald en tevens een open auto is met 770 pk. Deze sportwagen heeft een vierwielaandrijving met een centraal elektronisch differentieel en is een automaat. De auto kan zowel goed op het circuit zijn weg vinden als op de openbare weg. Aan de voorzijde beschikt de SC20 over 20 inch velgen en aan de achterzijde over 21 inch velgen.

De sensationele SC20 is een unieke sportwagen met een open dak en een extreem Squadra Corse design. Het model straalt race aerodynamica uit en goede prestaties. De carrosserie van de SC20 bestaat uit koolstofvezel en heeft een speciale lakkleur, Bianco Fu. De Lamborghini heeft ook nog Blue Cepheus accenten. De sportwagen onderscheidt zich door een gedurfde frontsplinter die omlijst wordt door twee vinnen, luchtinlaten op de motorkap en opvallende achtervleugel. De carrosserie is ontworpen om de luchtstroom te optimaliseren. De achtervleugel kan in verschillende standen worden gezet, namelijk Low, Medium en High Load.

We hebben geen idee wat de prijs is die de nieuwe eigenaar heeft neergeteld voor deze speciale Lamborghini, maar een vergelijkbare auto, de Lamborghini Aventador 6.5 V12 SVJ Roadster LP770 wordt op dit moment verkocht voor 850.000 euro. We kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat de SC20 meer dan 1 miljoen euro heeft gekost.