Laatste kenteken controleren: zo doe je dat

Wie meer informatie wil krijgen over een voertuig, kan een RDW kenteken check uitvoeren om specifieke voertuiggegevens bij een kenteken op te vragen. Voer je een RDW kenteken check uit, dan kun je onder andere te weten komen wat het laatst uitgegeven kenteken van een auto door de Rijksdienst van het Wegverkeer is geweest op het moment van controleren.

Laatste kenteken: hoe wordt dit kenteken opgehaald?

Het kenteken dat het laatste is uitgegeven, ofwel het laatste kenteken, wordt eenvoudig uit de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gehaald. De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft namelijk een openbare database, die door iedereen gecontroleerd kan worden om voertuiggegevens te raadplegen. Dit betekent natuurlijk niet dat je als particulier in de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer rond kan snuffelen om informatie te vergaren, maar wel dat je met de juiste zoekfuncties veel informatie uit de database kan halen. Controleer je het laatst uitgegeven kenteken van een auto, dan wordt deze dus automatisch en realtime uit de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer gehaald.

Laatste kenteken controleren: hoe werkt dat?

Het controleren van het laatste kenteken is erg eenvoudig. Zo ga je simpelweg naar de homepage van deze website, waar je direct inzicht krijgt in het laatste kenteken dat vandaag is uitgegeven. Wordt er een nieuw kenteken uitgegeven, dan wordt het laatste kenteken op de homepage van deze website weer anders. Het kan dus zo zijn dat je het ene uur een ander laatst uitgegeven kenteken ziet dan een uur later, want de informatie op deze website wordt direct bijgewerkt. Het is dus niet nodig om een kenteken check uit te voeren om het laatste kenteken te achterhalen of op een andere manier een aanvraag te versturen naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer om het laatst uitgegeven kenteken te mogen zien, want dit wordt automatisch op de homepage van onze website getoond. Wil je meer weten over de Rijksdienst voor het Wegverkeer en het laatst uitgegeven kenteken? Kijk dan op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.