Als je benieuwd bent wat het laatst uitgegeven kenteken is kan je online onder andere terecht op de website van het RDW, waar ze dagelijks vermelden wat het laatst uitgegeven kenteken is. Aangezien in dit geval de RijksDienst voor Wegverkeer (RDW) bekend maakt wat het laatste nieuwe kenteken is, weet je zeker dat dit de juiste informatie is. Wel moet hierbij gezegd worden dat men deze site enkel het laatst uitgegeven kenteken van personenauto’s vermeldt. Dus kentekens van bijvoorbeeld motors worden niet vermeld.

Verandering van laatst uitgegeven kenteken

Zoals je misschien wel weet, of zoals je misschien wel is opgevallen, is sinds een tijdje de combinatie van cijfers en letters op de nummerborden van onze auto’s veranderd. Vroeger bestond de combinatie uit
twee cijfers Рtwee letters Рtwee letters, nu bestaat de nieuwe kentekencombinatie uit cijfer Рdrie letters Рtwee cijfers. Het allereerste kenteken met die combinatie is uitgegeven op 5 maart 2013 en was 1-KBB-00. Het RDW denkt echter dat deze combinatie het niet lang meer zal volhouden, een jaar wordt geschat. Dit omdat heel veel beginletters al bezet waren door bromfietsen en exportplaten. De beginletters die de RDW daarom nog kon gebruiken, na de invoering van de nieuwe combinatie, waren de letter K, S, T, X, Z.

Niet geoorloofde kentekencombinaties

Kentekencombinaties die een politieke partij, een sportclub of een scheldwoord bevatten worden ook nog eens afgekeurd. Bijvoorbeeld PSV, AZ, of PVV. Daarnaast zijn er ook verschillende letters uitgesloten van gebruik. De nieuwe combinaties zullen namelijk geen klinkers bevatten.

Laatst uitgegeven kenteken: altijd betrouwbaar

Controleer je het laatst uitgegeven kenteken op deze website, dan weet je altijd zeker dat je betrouwbare informatie krijgt. De informatie hierover die op deze website gegeven wordt, wordt namelijk direct uit de database van de RDW gehaald. Is er in de database van de RDW een nieuw kenteken verwerkt, dan wordt deze verandering direct doorgevoerd op deze website. Zo krijg je een actueel beeld van het laatst uitgegeven kenteken.

Laatst uitgegeven kenteken door het RDW