Als bestuurder en eigenaar van een auto bent u er zelf voor verantwoordelijk dat uw kentekenplaat goed bevestigd is en daarnaast ook goed leesbaar is. De makkelijkste en veiligste manier om een kentenplaat te monteren is door gebruik te maken van een kentekenplaathouder. U kunt een kentekenplaathouder geheel op maat bestellen, zo kunt u bijvoorbeeld ook uw eigen tekstrand toevoegen. Bij de aanschaf van een auto zit meestal de kentekenplaathouder van de dealer er nog op, vaak staat hier dan ook reclametekst op. Natuurlijk is het logisch dat u graag een eigen kentekenplaat wilt hebben, gelukkig kunt u deze al voor minder dan 1 euro op het internet bestellen.

Als een kentekenplaathouder eenmaal goed gemonteerd is komt het vrijwel nooit voor dat het afbreekt, mocht dit geval zijn dan kunt u voor een klein bedrag een nieuw houder kopen. Indien u direct een kentekenplaathouder nodig hebt, dan kunt u deze vaak ook bij de lokale dealer halen. Het is belangrijk dat de kentekenplaathouder het kentekennummer zelf niet bedekt, deze moet er dus volledig los van staan.

Kentekenplaathouder kopen

De meeste mensen die een kentekenplaathouder zoeken, bestellen deze gewoon op het internet. Bij de meeste webshops hebt u de mogelijkheid om een regeltje eigen tekst toe te voegen, bijvoorbeeld een leuke uitspraak of een reclametekst voor uw bedrijf. Indien u zelf een autogarage hebt, dan kunt u daar natuurlijk ook de weblink van uw autogarage plaatsen, het is tenslotte gratis reclame. Ondanks dat veel mensen denken dat een kentekenhouder verplicht is, is dit niet het geval. Volgens de wet mag u het kenteken op allerlei manieren monteren, echter zijn er natuurlijk wel een aantal richtlijnen voor. Een kentekenplaathouder is wel bijzonder gemakkelijk, u kunt namelijk ook snel van kentenplaat wisselen (bijvoorbeeld als u met een aanhanger gaat rijden).

Kentekenplaathouders zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, de meest gebruikte kleur is echter gewoon zwart omdat het contrastverschil tussen de kentekenplaathouder en het nummerbord goed zichtbaar moet zijn. Daarnaast is zwart natuurlijk ook een neutrale kleur, wat het uiterlijk van uw auto ook weer ten goede komt.

Kentekenplaathouder kapot

Een kapotte kentekenplaathouder kan ervoor zorgen dat uw kenteken niet langer goed bevestigd is, terwijl dit wel verplicht is volgens de Nederlandse wet. Indien u merkt dat u kentekenplaat het binnenkort gaat begeven, is het belangrijk dat u tijdig een nieuwe zoekt. Natuurlijk kan uw lokale dealer u hierbij ook helpen. Een nieuwe kentekenplaathouder kost gemiddeld minder dan 5 euro.