Kenteken zoeken en tellerstand controleren

Wie een tweedehands auto gaat kopen, wordt altijd aangeraden om even wat tijd te steken in kenteken zoeken door middel van een kenteken check. Het uitvoeren van een kenteken check geeft je namelijk meer informatie over een voertuig, zodat jij zeker weet dat je een slimme investering doet als je een auto koopt. Eén van de zaken die je kan achterhalen door middel van kenteken zoeken, is of de tellerstand van een auto logisch is. Zeker omdat er de afgelopen jaren nog steeds veel fraude werd gepleegd met het terugdraaien van de tellerstand, is het verstandig om voor het kopen van een auto even een kenteken check uit te voeren. Meer over kenteken zoeken voor het controleren van de tellerstand van een auto, lees je in dit artikel.

Kenteken zoeken: voorkom tellerstandfraude

Tellerstandfraude  is het fenomeen waarbij verkopers van tweedehands auto’s of andere partijen de tellerstand van een voertuig terugdraaien. De reden dat dit wordt gedaan, heeft simpelweg te maken met het feit dat een voertuig met een lagere tellerstand meer oplevert bij de verkoop. Kortom: door de tellerstand van een auto terug te draaien, wordt er meer aan een voertuig verdiend. Wil je zeker weten dat je een auto koopt met een juiste tellerstand om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van tellerstandfraude? Controleer dan altijd de tellerstand van een voertuig door middel van kenteken zoeken.

Kenteken zoeken: zo controleer je de tellerstand

Het controleren van de tellerstand van een voertuig lijkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite is dit helemaal niet lastig. Het enige wat je hoeft te doen voor kenteken zoeken om de tellerstand van een auto te controleren, is namelijk het invullen van het kenteken van de auto en de tellerstand die in de auto wordt aangegeven. Heb je dit gedaan, dan krijg je na het voldoen van een betaling direct te zien of deze tellerstand logisch is. Zo kun je een rapport krijgen met ‘logische tellerstand’ (er is niets aan de hand), ‘onlogische tellerstand’ (de tellerstand klopt niet met de laatst opgegeven tellerstand in de database) of ‘geen oordeel’ (er is te weinig informatie om een oordeel te vellen). Krijg je de rapportage met ‘onlogische tellerstand’, dan kun je het voertuig beter bij de verkoper laten staan.

Op het RDW-film kanaal vind je nog meer info over de tellerstand!