Introductie: Waarom een voertuigvolgsysteem voor wagenparkbeheer?

January 22, 2024

Home » Uncategorized

Als wagenparkbeheerder zoek je altijd naar manieren om je wagenpark efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Een voertuigvolgsysteem kan je daarbij helpen door inzicht te bieden in de locatie, snelheid en routes van je voertuigen. Dit stelt je in staat om kosten te besparen, de productiviteit te verhogen en de veiligheid op de weg te verbeteren. In deze blog bespreken we de voordelen van het gebruik van een voertuigvolgsysteem, met speciale aandacht voor de oplossingen van My GPS Tracker.

Kostenbesparing en efficiëntieverbetering

Een voertuigvolgsysteem helpt je om kosten te besparen en de efficiëntie van je wagenpark te verbeteren. Door real-time informatie over de locatie en status van je voertuigen te bieden, stelt het systeem je in staat om beter te plannen en routes te optimaliseren. Dit kan leiden tot tijdsbesparing, kostenbesparing en een verbeterde klantenservice. Bovendien helpt het systeem je om het brandstofgebruik te optimaliseren door inefficiënties te identificeren, zoals te hard rijden of onnodig stationair draaien. Met deze informatie kun je passende maatregelen nemen om het brandstofverbruik te verminderen en zo kosten te besparen.

Verhoogde veiligheid en diefstalpreventie

Met een voertuigvolgsysteem, zoals dat van My GPS Tracker, heb je altijd en overal live inzicht in de locatie van je voertuigen en andere bedrijfseigendommen. Dit helpt diefstal en misbruik te voorkomen, doordat je direct op de hoogte bent van verdachte bewegingen of het verlaten van beveiligde zones. Daarnaast verhoogt een voertuigvolgsysteem de veiligheid op de weg. Zo kun je bijvoorbeeld het rijgedrag van je medewerkers monitoren en hen aanmoedigen om zuiniger en veiliger te rijden.

Betere klantenservice en transparantie

Een ander voordeel van het gebruik van een voertuigvolgsysteem is de verbeterde klantenservice die het biedt. Door live informatie over de locatie en status van voertuigen te delen met je klanten, kunnen zij beter plannen en anticiperen op de aankomsttijd van je voertuig. Bovendien vereenvoudigt een voertuigvolgsysteem de administratie voor wagenparkbeheerders, door het registreren van alle ritten voor de fiscus. Dit zorgt voor een sluitende kilometerregistratie en maakt het terugvragen van btw op zakelijke ritten mogelijk.

Waarom kiezen voor My GPS Tracker?

My GPS Tracker is een Nederlandse onderneming met meer dan 10 jaar ervaring in het aanbieden van zowel standaard als branche-specifieke GPS-oplossingen voor kleine en grote ondernemingen. Het bedrijf wordt beoordeeld met een 9+ op onafhankelijke reviewsites, wat getuigt van de tevredenheid van klanten. My GPS Tracker biedt installatie van het voertuigvolgsysteem, persoonlijke ondersteuning bij het instellen en gebruik van het systeem, en integratie met bestaande softwarepakketten via een kosteloze API-koppeling. Daarnaast bieden ze oplossingen voor verschillende branches, zoals GPS-vlootbeheer voor intern en extern transport, locatie-inzicht van trailers, heftrucks en andere voertuigen, en geautomatiseerde maatwerkrapportages.

Het gebruik van een voertuigvolgsysteem kan je wagenparkbeheer naar een hoger niveau tillen. Of je nu kosten wilt besparen, de veiligheid wilt verhogen, de klantenservice wilt verbeteren of je wagenpark efficiënter wilt beheren, My GPS Tracker biedt een oplossing die aan jouw behoeften voldoet. Neem contact op met My GPS Tracker om te ontdekken hoe zij je kunnen helpen bij het optimaliseren van je wagenparkbeheer en het behalen van je doelstellingen.