Hoe Bepaal Je de Dagwaarde Van Een Auto

January 3, 2023

Home » Blog

Hoe Bepaal Je de Dagwaarde Van Een Auto

Neem eens een kijkje op Auto Expo voor een goed idee of visiteert Automoto.nl. Pas op hoeveel je auto waard is en wat het overgrote deel hiervan dan heeft bereikt. Het gaat om de waarde van je auto, maar er volgen altijd gratis onderhoudstips om wat van jou te halen terwijl je inruilt met de dagwaarde die jou gegeven wordt wanneer je jouw auto verkoopt.

Ben je bereid om je auto te verkopen? Dit is namelijk volledig afhankelijk van wat een koper ervoor wil geven en jij ervoor wilt hebben. Toch geeft het je in grote lijnen wel een reëel beeld van wat je auto daadwerkelijk opbrengt bij eventuele verkoop of inruil. De dagwaarde van je auto is afhankelijk van verschillende factor, uiteraard is leeftijd hier één van, maar ook de volgende factoren spelen hierin een essentiële rol.

Leeftijd

Het is goed te weten, dat een dagwaarde niet hetzelfde is als de verkoopwaarde van je auto. De dagwaarde vertelde je zoveel over de verzekering van je auto. Alle verzekeringspremies kwamen op toepasselijk naar boven. Inclusief losgeld reisverzekering en no-claim bonus, inschrijfprijs en alle terugbetaling on thanks.

Wel zo handig, dat je dus weet wat je aan het eind van de dagwaarde is als je bijvoorbeeld een autoverzekering gaat vergelijken. Je kunt jouw voorstellen, dat hoe ouder de auto is, des te later de waarde wordt welke deze vertegenwoordigd. De leeftijd van je auto zal zich daardoor moeilijker met je current lease-agreement afstemmen.

Waarom?

Auto’s zijn ontzettend waardevol, vooral wanneer jij beschadigt bent. Als je een auto hebt, wordt de dagwaarde van je auto door de verzekeraar berekend. Dit houdt in dat het verzekerde bedrag is wat jouw auto bijna gedurende een jaar benut kan worden, wat de aarde vraagt. Het berekenen van de dagwaarde maakt ook invloed op je premie, want er is nu eenmaal een drempel dat moet worden doorbroken of er schijnt licht op de weg, en je krijgt meer te betalen.

Verzekering

Het voordeel van zo veel verzekeraars zijn de mogelijkheden om te vergelijken. Wanneer je voor de eerste keer een auto gaat verzekeren, is het handig om verschillende verzekeraars goed met elkaar af te stemmen op basis van jouw wensen en wensen. Bijvoorbeeld door te kijken naar wat ze doen met je dagwaarde. Dat betekent concreet, dat als je na twee jaar een ongeluk krijgt, je niet de dagwaarde op je auto aanspreekt maar de nieuwwaarde ervan.

Geniet van de besparing! Uw geldverlies is verleden tijd. Jouw auto is binnen 2 jaar, 20% zo duur? Een andere auto gekocht? Geen probleem: met ons scherpe aanbod zul je zelfs eren voor een paar procenten meer uit het potje halen. Dit kan vele financiële problemen tegelijkertijd voorkomen.