Het voordeel van motoren ten opzichte van een auto

April 17, 2024

Home » Uncategorized

Een auto hebben is ontzettend handig. Je komt snel en makkelijk van A naar B en bent daarin helemaal zelfstandig. Echter, er zitten ook nadelen aan een auto. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die erbij komen kijken en de files. Al eens gedacht aan de aanschaf van een motorscooter? Dit zijn de voordelen van een motor ten opzichte van een auto.

Voordeel in de file

Een van de grootste nadelen van de auto zijn de vele files waar je mee te maken krijgt wanneer je tijdens spitsuur naar werk wilt of thuis probeert te komen. De files lijken soms wel oneindig. Met een motor mag je voorzichtig tussen de auto’s in de file manoeuvreren en kun je op deze manier de file omzeilen. Geen gezeik meer dus, als je tijdens spitsuur ergens wilt komen.

Geen gedoe met parkeren

Met de auto kan het soms een drama zijn om, zeker in de wat drukke steden, een parkeerplaats te vinden en wanneer je eenmaal een plekje gevonden hebt, betaal je vaak de hoofdprijs. Met de motor heb je dit probleem niet. Zo lang je het voorbijgaande verkeer niet hindert, mag je je motor op plaats van bestemming gewoon op de stoep voor de deur zetten. Dat scheelt een hoop tijd, gedoe en kosten.

Goedkoop

Een motor is een stuk goedkoper dan een auto. Niet alleen omdat een auto in aanschaf duurder is, ook omdat een motor een stuk zuiniger is met zijn energie en daarom ben je maandelijks een stuk minder kwijt aan benzine. Bij een gemiddelde motor is het zeker mogelijk om op 1 liter benzine zo’n 25 kilometer te rijden. Daarnaast ben je in Nederland wel verplicht een verzekering af te sluiten als je een motor hebt, maar ligt de premie voor je motor een stuk lager dan voor je auto. We vertelden in het vorige kopje al dat je doorgaans geen parkeerkosten betaalt voor je motor en waar je je voor auto’s scheel betaalt voor de verplichte APK-keuring, ben je bij de motor niet verplicht deze te doen. Al is het voor je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers natuurlijk wel verstandig.

Het is leuk

Tot slot natuurlijk niet onbelangrijk: motorrijden is ontzettend leuk. Een auto gebruik je simpelweg om van A naar B te komen, maar met grote snelheid met je hoofd (uiteraard met een goede helm op) in de buitenlucht over de weg zoeven is een unieke ervaring. Ook is het met de motor makkelijker om buiten de gebaande paden te treden. Daarom is de motor ook ideaal om mee op vakantie te gaan. Het is het ideale voertuig om een nieuwe omgeving eens even goed te ontdekken.