De meeste mensen kiezen bij het importeren van een auto vaak uit een Mercedes, Audi of Volkswagen. Waarom zou je dan voor een Renault kiezen? Dat is zo en zo een Frans automerk en importeren vanuit Frankrijk is niet zo voordelig als vanuit België. Maar aangezien België tegen Frankrijk aanligt, zie je dat er in België veel meer Franse auto’s rijden als in Nederland. Dus het loont de moeite als je op zoek bent naar een specifiek merk om even bij de buren te gaan kijken. Renault heeft nu eenmaal meer aanbod als het gaat om gezinsauto’s. En importeren vanuit België heeft verschillende voordelen omdat het ten eerste goedkoper is, ten tweede de auto’s zijn vaak wat luxer uitgevoerd (bron: easyimport.nl) en ten derde je hoeft er niet ver voor te rijden. Maar waar je de auto ook vandaan haalt, je moet altijd rekening houden met bijkomende kosten.

 

Wat je kunt verwachten naast de aanschaf

 

Natuurlijk zitten er wel extra kosten aan verbonden als je je auto uit het buitenland weghaalt. Het maakt niet uit wat voor merk je koopt dus is je keus gevallen voor Renault, dan zijn de bijkomende kosten hetzelfde als voor een Mercedes of Audi. De BPM die je moet afdragen is een van de kostenposten, de kosten voor het invoeren en de kosten om de auto naar Nederland te vervoeren zijn bedragen waar je ook rekening mee moet houden. Maar deze vallen in het niet bij de kosten die je bespaart door de auto uit het buitenland weg te halen. Heb je een budget opgesteld, dan ga je om je heen kijken waar je jouw droomauto kunt vinden. Er zijn genoeg dealers en autohandelaren in Nederland te vinden die Renaultonderdelen verkopen, dus daar hoef je je je verder geen zorgen om te maken. Waar je je wel zorgen om moet maken zijn de stappen die je moet zetten om je auto in Nederland te kunnen rijden!

 

Welke stappen je moet zetten

 

  1. Je heb je droomauto gekocht en nu ga je deze vervoeren naar Nederland. Dat kun je zelf doen of je laat het doen door een transportbedrijf. Doe je het zelf, dan dien je de auto wel voorlopig te verzekeren en een tijdelijk kenteken aan te vragen omdat je niet met een buitenlands kenteken in Nederland mag rijden. Meer informatie.
  2. Voordat je het officiële kenteken krijgt, dient de auto door het RDW te laten keuren.
  3. Na de keuring kun je de BPM aangifte invullen en betalen en de procedure afmaken om je kenteken in ontvangst te nemen.
  4. Dan rest nu je auto te verzekeren als dat nog niet gebeurd is en dan mag je als blije Renaultrijder de weg op!